HSV Leudal Nederlands Kampioen Korpsen 2014!

0 3138
29 sep

Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap Zoetwatervissen voor Korpsen plaats. Het Limburgse korps van HSV Leudal, bestaande uit Roberto Hofman, Benny Koeyvoets, Roel Reuvers, Daan Welzen en Jac Reuvers, veroverde gisteren de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Korpsen 2014. Samen behaalden zij over twee dagen 43 punten en 79.367 gram.

Het Nederlands Kampioenschap Zoetwatervissen voor Korpsen bestond, in tegenstelling tot voorgaande jaren, uit twee wedstrijden die dit weekend op het Kanaal door Voorne te Hellevoetsluis gehouden werden.

Maar liefst 35 korpsen gingen de strijd met elkaar aan. Elk korps bestaat uit 5 deelnemers. In totaal namen dus 175 sportvissers deel aan deze spannende wedstrijden. Slechts 1 deelnemer kon geen vis ter weging aanbieden. Het hoogste gewicht werd gevangen door Nico Bakkernes van HSV de Karper. Hij ving 24.490 gram.

De vangsten bestonden uit voorntjes, bliekjes, windes en baarsjes. Er werd ook een mooie snoek gevangen maar helaas telde deze niet mee. Sommige vissers hadden geluk en wisten ook nog een brasem te vangen. Er werd met de vaste stok en de matchhengel gevist.

Uiteindelijk werd het korps van HSV Leudal uit Heijthuisen, de nieuwe Nederlands Kampioen Korpsen met slechts 43 klassementspunten en in totaal 79.367 gram. Zij mogen volgend jaar deelnemen aan het WK Korpsen dat in Slowakije wordt georganiseerd. Klik hier voor de volledige einduitslag. 


Het winnende team met wethouder van Lith

Onder begeleiding van het Limburgs volkslied, ontvingen de winnaars uit handen van de heer Van Lith, wethouder Sport van de gemeente Hellevoetsluis en Ben Biondina, bestuurslid van Sportvisserij Nederland, de bloemen, medailles en de traditiegetrouwe Delfstblauwe borden.

Roberto Hofman, Benny Koeyvoets, Roel Reuvers, Daan Welzen en Jac Reuvers van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.