Landelijke controledagen en gezamenlijke actie Groene Brigade en Natuurmonumenten

0 575
20 jun

Zaterdag 10 en zondag 11 juni stonden in het kader van controle. Het waren de landelijke controledagen voor de sportvisserij. Vele hengelsportfederaties, hengelsportverenigingen, hengelsportcontroleurs, boa’s en andere handhavers hebben in heel Nederland extra controles uitgevoerd in het kader van de Visserijwet. Ook in het Limburgse zijn er extra controles uitgevoerd.

Vanuit Sportvisserij Limburg heeft Ben Willems van Sportvisserij Limburg samen met de Groene Brigade en Natuurmonumenten met behulp van de boot van de Groene Brigade controles uitgevoerd in het kader van de Visserijwet op de Maas en Maasplassen. De Groene Brigade en Natuurmonumenten hebben een gezamenlijke actie georganiseerd. Tijdens de controles werden wij er goed aan herinnerd hoe populair het vissen is bij toeristen. Sommige vissers hadden de papieren wel in orde, maar een groot deel ook niet. Zo waren er bijvoorbeeld proces-verbalen opgemaakt voor:

- het vissen zonder een geldige toestemming;
- het vissen met drie hengels zonder een geldige toestemming;
- nachtvissen waar het niet is toegestaan.

Ook waren er mensen, die tijdens het vissen met een tent die niet aan de voorwaarden voldeed, aan het water verbleven en zijn er vissers betrapt die aan het barbecueën waren. Aan de Maas waren er zelfs kampvuurtjes gevonden waar, bij aankomst, de daders al gevlogen waren. De kampvuren zijn geblust. Ook waren er diverse hengelsportverenigingen in Limburg die extra controles hebben uitgevoerd. Zo hebben bijvoorbeeld de verenigingen Visstand Verbetering Maas te Maastricht en de vereniging HSV De Rietvoorn te Ool Herten meegedaan aan de Landelijke Controledagen.

De controleurs van HSV De Rietvoorn hebben op de Roer, vanaf Roermond tot de Duitse grens, 11 mensen aangetroffen. Een enkele persoon had de vergunning thuis liggen maar het merendeel had de vergunningen goed op orde.

Controle en handhaving is een essentieel onderdeel van de sportvisserij. Sportvisserij Limburg koopt daarom uren in bij de Groene Brigade van de Provincie Limburg en werkt samen met verschillende andere partijen, zoals gemeenten en natuurorganisaties. Daarnaast heeft Sportvisserij Limburg vrijwillige federatiecontroleurs en zijn er bij hengelsportverenigingen diverse verenigingscontroleurs actief. Hierdoor kan er worden gehandhaafd op de voorwaarden en regels. Dit draagt bij aan het waarborgen van de sportvisserijmogelijkheden in ons land.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties