Nieuwe beschoeiing visvijver De Steeg in Grubbenvorst

0 771
29 jun

Zoals op onderstaande foto’s goed is te zien, wordt er druk gewerkt aan de beschoeiingen van vijver De Steeg in Grubbenvorst.

Deze vijver, gelegen op de rand van Grubbenvorst en met 1,5 ha toch een behoorlijke plas, kent al een aantal jaren ongenode gasten. Deze knaagdieren hebben niet alleen voor de nodige overlast gezorgd doch tevens de kanten van vijver behoorlijk doen onderkomen.

Tijdens de onderhandelingen met het gemeentebestuur van Horst aan de Maas over de jaarlijkse tegemoetkoming in de onderhoudskosten voor de vijver, is door het bestuur van HSV ’t Voorntje met verve gepleit om extra middelen voor het achterstallig onderhoud.

Dit is gelukt. De gemeente kwam met het voorstel om de beschoeiingen rond de vijver te versterken en dit in één keer zeer goed aan te pakken, zodat voor de komende dertig jaar geen problemen meer zullen kunnen ontstaan. 

Deze methode, bestaande uit kunststof gefabriceerde beschoeiingsdelen, ging veel geld kosten. De totale begroting voor de gemeente ging de € 30.000,-- te boven. Dankzij een subsidie van Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Limburg en een vrijwillige bijdrage van de vereniging kon het totale bedrag worden gerealiseerd. 

“t Voorntje hoopt dit jaar voor de bouwvak weer van de vijver gebruik te kunnen maken.
Mocht u in deze toepassingsmethode geïnteresseerd zijn, kunt u gerust eens in Grubbenvorst gaan kijken.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties