Nederland gaat de strijd aan bij het WK Zoetwatervissen

0 552
06 sep

Op 9 en 10 september vindt aan het kanaal Charleroi-Brussel het WK Zoetwatervissen voor senioren plaats. Oranje doet bij het Belgische Ronquières als mogelijk gevaarlijk outsider mee aan dit sterk bezette WK. De trainingen en voorbereidingen zijn inmiddels al in volle gang. En ook deze keer zit er weer een Limburgse wedstrijdtopper in de ploeg: Ramon Pasmans.

De oranje ploeg bestaat dit WK uit Stefan Altena, Ramon Ansing, Arjan Klop, Jurgen Spierings, Sjors Milder en onze eigen Ramon Pasmans. Het team staat onder leiding van de bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven.

Er nemen maar liefst veertig landen deel aan dit spannende WK. Vrijwel alle internationale wereldtoppers zullen dus aanwezig zijn bij het kanaal Charleroi-Brussel. Engeland, Italië, Frankrijk, Tsjechië en gastland België worden genoemd als de grote kanshebbers. Maar wellicht kan Nederland als outsider, net als in 2014 in Kroatië, weer de wereldtitel pakken. Dat zou toch fantastisch zijn! 

  Het Nederlandse WK-team

“We zijn in de trainingen tot nu toe best aardig bezig als je het vergelijkt met de uitslagen van de rest, dus dat geeft vertrouwen”, schetst Van Schendel de situatie halverwege de voorbereidingsweek. Er zit niet zo heel veel vis op het parcours en wat er zwemt is vooral kleine voorn met af en toe ook een groter exemplaar tussendoor. “Met een paar kilo vis kun je vermoedelijk al een goed resultaat neerzetten. Het wordt dus een hele specifieke, fijne en technische visserij. En daarmee denk ik ook een mooi WK.”

Hoewel het WK dichtbij Nederland plaatsvindt en Oranje al twee keer een lang weekend op het parcours heeft getraind, zegt Jurgen Spierings dat de Nederlanders daar niet automatisch mee in het voordeel zijn. “We hebben wel wat dingen ontdekt waarop we voortborduren, maar het is afwachten hoe de visserij zich gedurende de trainingsweek ontwikkelt – tot nog toe was het iedere dag weer anders.” Een top tien klassering zou volgens Spierings tot de mogelijkheden behoren. “En dan het liefst zo hoog mogelijk.”

De wedstrijden vinden op zaterdag en zondag plaats van 10.00 tot 14.00 uur, waarna in de loop van zondagmiddag de einduitslag bekend wordt gemaakt.

Sportvisserij Limburg wenst de oranje ploeg veel succes tijdens het WK! Hup Holland Hup! 
Gerelateerde berichten
Facebook reacties