Net geen podiumplaats voor Limburgse jeugdvissers bij het Open NK

0 1837
11 sep

Op zaterdag 9 september vond aan het Beukerskanaal in Steenwijk het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen voor junioren plaats. In drie categorieën, onder 15 (U15), onder 20 (U20) en onder 25 jaar (U25), gingen in totaal 127 jeugdvissers de sportieve strijd met elkaar aan. Er was ook een grote groep enthousiaste jeugdvissers van Team Limburg aanwezig.

De top van de Nederlandse jeugd binnen de zoetwatervisserij verzamelde zich in Steenwijk. Gewapend met hengels trokken zij ten strijde om binnen de eigen leeftijdscategorie een medaille te bemachtigen.

Om 11.00 uur klonk het startschot van de wedstrijd waarna de deelnemers vier uur de tijd hadden om zo veel mogelijk vis te vangen. Er werd in opperste concentratie gevist. Om 15.00 uur startte de weging om te kijken wie Nationaal Kampioen 2017 geworden was.

De overwinning bij de U15 ging naar Christian Dijkstra van HSV de Snoek (Sportvisserij Friesland) met 5.515 gram gevangen vis. Bij de U20 ging Melvin Scholtens van HSV Viscollege VNK (Sportvisserij MidWest Nederland) er met de gouden plak vandoor. Hij gaf 5.400 gram vis ter weging aan. Stefan Hooyman, eveneens van HSV Viscollege VNK, haalde de meeste vis boven water in de categorie U25 en van de dag. Hij ving 8.760 gram.

De enthousiaste jeugdvissers van Team Limburg!

Top 10 plekken voor Team Limburg

Helaas deze keer geen goud, zilver of brons voor de vissers van Team Limburg. Wel lukte het een aantal vissers om een top tien plek te behalen. Zo eindigde Stefan Gommans van HSV De Forel op de 4de plek en Daan van Wijlick van HSV De Karper op de 9de plek in de U15 categorie. Bij de U20 categorie lukte het Max Raes van HSV De Hering om de 5de plek te bemachtigen. Bas Knippenberg van HSV Sint Petrus eindigde op de 5de plek in de U25 categorie en Bart Slabbers van HSV Sint Petrus eindigde in dezelfde categorie op de 7de plek.

De jeugdvissers hebben allemaal hun uiterste best gedaan, weer een mooie wedstrijd kunnen vissen en veel wedstrijdervaring opgedaan.