Negende plek voor Nederland bij het WK Zoetwatervissen voor senioren

0 486
12 sep

Afgelopen weekend vond aan het kanaal Charleroi-Brussel het WK Zoetwatervissen voor senioren plaats. België werd in het thuisland wereldkampioen en bleef Engeland (zilver) en Frankrijk (brons) voor. Nederland werd negende van de 38 deelnemende landen. De Limburgse Ramon Pasmans eindigde op de 41ste plek en behaalde daarmee een plaats bij de beste vijftig van de wereld.

Vrijwel de hele internationale wedstrijdtop was present aan het kanaal Charleroi-Brussel. Op de eerste wedstrijddag werd al duidelijk dat de top 3 voor de oranje ploeg buiten bereik stond. België, Engeland en Frankrijk hadden een grote voorsprong op de concurrentie. Nederland vonden we na het eerste bedrijf zelfs terug buiten de top 10. Uiteindelijk bleek de negende plaats tijdens dit sterk bezette WK het hoogst haalbare voor de Oranje equipe. Een prima prestatie! 


Ramon Pasmans in actie!

Ook op het podium van de individuele winnaars domineerden de Belgen. Met tweemaal een vakwinst en ruim zeventien kilo gevangen vis werd Luc Thijs wereldkampioen. Zijn landgenoot Geoffrey Duquesne won met eveneens twee vakwinsten en ruim elf kilo vis de bronzen medaille. Daar tussenin stond de Fransman Stéphane Linder (12.181 gram). De beste Nederlander vonden we terug op de dertiende plaats. Jurgen Spierings viste met slechts vijf punten en bijna tien kilo een prima WK. Ook Ramon Pasmans (41e) en Stefan Altena (47e) behaalden een plaats bij de beste vijftig van de wereld. 


Er kwamen zelfs supporters met spandoeken de wedstrijdvissers aanmoedigen! 

Benieuwd naar de volledige uitslag van het WK Zoetwatervissen voor senioren 2017? Download hem dan hier.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties