VVM heeft haar nieuwe vijver in Itteren in gebruik genomen

0 653
17 okt

Op vrijdag 13 oktober werd de recreatievijver aan de zuidrand van Itteren officieel geopend door Gert-Jan Krabbendam, wethouder van Maastricht. Tevens werd door de vereniging Visstand Verbetering Maas (VVM) ruim 300 kg vis uitgezet.

Nadat in de vorige eeuw de kerkdorpen Itteren en Borgharen veel overlast ondervonden van overstromingen van de Maas, besloot de regering om de dorpen en steden langs de Maas een betere beveiliging te bieden tegen hoogwater.

De voormalige visvijver van VVM moest dan ook wijken voor de rivierverruiming en Consortium Grensmaas besloot in overleg met alle betrokkenen, inclusief VVM en de buurtbewoners, om een uniek natuurgebied met een grote visvijver aan te leggen.

Op 13 oktober was het dan eindelijk zover. De visvijver van circa 7 hectare, gelegen in een groengebied van ruim 14 hectare tussen Borgharen en Itteren, werd door Consortium Grensmaas weer teruggeven aan de bewoners. Vissers kunnen in de nieuwe recreatievijver hun hart ophalen en het gebied vormt daarnaast een mooie rustplek voor wandelaars en fietsers.

Onder grote belangstelling van vissers en inwoners van Itteren en Borgharen, verrichtte wethouder Krabbendam, de openingshandeling. Een gloednieuw informatiebord werd onthuld. Daarna werd door VVM 300 kg karper op de uitgestrekte vijver uitgezet. De komende maanden zal de beplanting nog worden aangebracht.


TV Maastricht maakte een reportage van de opening.

Sportvisserij Limburg wenst de buurtbewoners en de vissers van VVM veel plezier met deze prachtige vijver.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties