Opfriscursus Controle Visdocumenten in Urmond

0 600
17 jan

Op 13 februari 2018 organiseert Sportvisserij Nederland samen met Sportvisserij Limburg de eerste regionale opfriscursus voor gecertificeerde controleurs sportvisserij in het Van der Valk Hotel te Urmond. De opfriscursus wordt de komende jaren een vast onderdeel voor een verdere professionalisering en ondersteuning van de controleurs sportvisserij.

VISpas

De afgelopen jaren is er het nodige veranderd in de visserijregelgeving en de vergunningsvoorwaarden van de VISpas. Ook het onderdeel communicatie aan de waterkant, de rol van controleur als ambassadeur van de vereniging of federatie en het registreren van bevindingen aan de waterkant in het RCS, krijgen een steeds belangrijkere plaats in het programma van de reguliere cursus Controle Visdocumenten.

Controlemoment en ambassadeurschap

Centraal in de opfriscursussen staat het controlemoment met de sportvisser: effectief en op een prettige wijze met de sportvisser communiceren. Je controleert op het bezit van de juiste visdocumenten, geeft voorlichting over het visdocumentenstelsel en informeert de sportvisser over de visserijmogelijkheden en verenigingsactiviteiten.

Voor wie bestemd?

De opfriscursussen zijn vooral bedoeld om de controleurs bij te praten en te ondersteunen bij deze veranderingen. De opfriscursussen zijn in eerste instantie bedoeld voor controleurs die vóór 2007 de cursus Controle Visdocumenten met succes hebben gevolgd en nog steeds actief zijn als controleur sportvisserij voor de hengelsportvereniging of federatie Limburg.

Aanmelden

Actieve Controleurs Sportvisserij die vóór 2007 de cursus hebben gevolgd, hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging voor deelname aan de (gratis) opfriscursus. Er zijn rond de 150 plaatsen beschikbaar in 2018. In 2019 wordt een tweede serie opfriscursussen georganiseerd.

Indien ook in 2019 wordt afgezien van deelname aan de opfriscursus, dan wordt de controleur van harte bedankt voor de inzet van de afgelopen jaren, gevolg is wel dat er geen controleurspas meer wordt aangemaakt. 

Cursusdata: voorjaar 2018

  • Dinsdag 13 februari 2018, Hotel Stein-Urmond te Urmond 
  • Donderdag 22 februari 2018, Hotel Assen te Assen 
  • Dinsdag 27 februari 2018, Hotel Gilze-Tilburg te Gilze 
  • Donderdag 1 maart 2018, Hotel De Cantharel te Apeldoorn 
  • Donderdag 8 maart 2018, Sportvisserij Nederland te Bilthoven 
  • Donderdag 15 maart 2018, Hotel Akersloot te Akersloot 

Kijk hier om je aan te melden en voor meer informatie over de opfriscursus.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties