Goede opkomst bij regiobijeenkomsten Sportvisserij Limburg

0 501
02 apr

Op vrijdag 23 maart 2018 vond de eerste regiobijeenkomst van dit voorjaar plaats in Congrescentrum Het Forum te Roermond en op maandag 26 maart vond de tweede regiobijeenkomst plaats in Amrath Hotel Born-Sittard. Er waren in totaal 54 bestuursleden van aangesloten hengelsportverenigingen aanwezig.

Er stonden diverse belangrijke onderwerpen op de agenda. Zo gaf Ben Willems een toelichting op het onderzoek betreffende de mogelijkheden omtrent de inzet van vrijwillige BOA’s en federatiecontroleurs en de toekomstplannen die hieruit voortvloeien. Na afloop van deze korte presentatie werden direct de nodige vragen gesteld en beantwoord. Dit onderstreepte de interesse vanuit de zaal voor dit belangrijke onderwerp. 

Vervolgens werd er een toelichting gegeven op de financiële ontwikkelingen bij Sportvisserij Limburg. Deze werden open en transparant besproken met de aanwezige bestuursleden. 

Presentatie karperprojecten in Limburg

Vervolgens gaf Daniël Jawadnya een zeer boeiende presentatie over de karperprojecten in Limburg. De aanleiding van het project, zoals de afname in aantallen en diversiteit, werd besproken. De uitzettingen van schub- en spiegelkarpers (op de diverse kanalen, Maas en Maasplassen) tot nu toe passeerden de revue aan de hand van prachtige foto’s. De resultaten van de uitzettingen, mede gebaseerd op hengelvangstregristraties, werden gepresenteerd. Daarnaast werd ook de problematiek behandeld. Bij sommige beelden, zoals die van een aalscholver die een karper opslokte, reageerde de zaal zelfs geschokt. De aanwezigen waren over het algemeen ook zeer onder de indruk van de foto’s die de groei van de flinke karpers illustreerden. De karpervisserij in Limburg stond hierdoor mooi in the spotlight tijdens de regiobijeenkomsten. Na afloop van de presentatie werden er dan ook veel vragen gesteld. 


Een van de uitgezette karpers. Fotograaf: Kevin Diederen.

Themasessies

In het gedeelte na de pauze werden in kleine groepjes diverse onderwerpen besproken. Bij ieder thema was een bestuurslid of een beroepskracht aanwezig. Deelnemers konden naar eigen keuze bij de diverse thema’s waarover men graag meer informatie wenste, aanschuiven. Zo konden ze laagdrempelig al hun vragen stellen op het gebied van o.a. jeugdzaken, controle en handhaving, het karper- en bijvoerproject, verenigingsondersteuning, verzekeringen, subsidieregelingen, Wet AVG en communicatie en digitalisering.

Volgende ALV

Kortom, het waren twee drukbezochte regiobijeenkomsten met veel interactie. Sportvisserij Limburg hoopt ook alvast op een goede opkomst bij de volgende Algemene Ledenvergadering op maandag 28 mei 2018.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.