Bezoek tijdens Wereldvismigratiedag de zalmkwekerij van de Roer in Obermaubach

0 542
04 apr

Op zaterdag 21 april vindt de ‘World Fish Migration Day’ plaats. Op deze speciale dag worden wereldwijd door ruim 1.000 organisaties evenementen rondom het thema vismigratie georganiseerd. Zo organiseert de zalmkwekerij van de Roer in Obermaubach een open dag met leuke activiteiten.

Wereldvismigratiedag wordt ieder jaar gehouden met als doel het belang van vismigratie en vrij stromende rivieren wereldwijd onder de aandacht te brengen. Migrerende vissen hebben het overal ter wereld steeds moeilijker door de aanleg van dammen, stuwen, sluizen en andere obstakels in rivieren. Door wereldwijd evenementen te organiseren die het belang van open riviersystemen voor trekvissen als zalm, zeeforel, paling en steur laten zien, staat deze problematiek op zaterdag 21 april in de schijnwerpers bij een breed publiek.


Bezoek de zalmkwekerij van de Roer in Obermaubach

De zalmkwekerij in Obermaubach organiseert op Wereldvismigratiedag een open dag met leuke activiteiten. Er zal onder andere uitgebreide voorlichting worden gegeven over het zalmprogramma van de Roer. Bovendien kan de kwekerij en het broedhuis met de pas uitgekomen zalmeitjes worden bezichtigd. Men kan hier ook de grote rondstroombekkens bekijken waarin de zalmbroedjes zullen opgroeien tot het moment van uitzetting in de Roer.

Daarnaast wordt er veel informatie gegeven over hoe Frankrijk, België, Nederland en Duitsland grensoverschrijdend samenwerken met betrekking tot de herintroductieprojecten van de zalm en vismigratie. Door middel van informatieve posters worden niet alleen successen gedeeld, maar ook de problemen betreffende migratiebarrières, zoals stuwen in de Roer onder de aandacht gebracht. 


Details

Datum en tijdstip
21 april 2018 van 12.00 uur tot 18.00 uur
(20 april voor genodigden)

Locatie
Seestr. 2 (tegenover het einde van de parkeerplaats van NRW)
52372 Kreuzau-Obermaubach
Germany


Downloads

Flyer Fish Migration Day
Brochure Fish Migration Day
Flyer Eifel-Rur

Meer informatie en social media

Kijk voor meer informatie en alle evenementen op www.worldfishmigrationday.com
Als je een gerelateerd bericht plaatst op social media, vergeet dan niet de hashtags #happyfish en #worldfishmigrationday toe te voegen. 
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.