Meld je aan voor de Youth Challenge 2018

0 581
04 apr

In 2018 bieden de federaties in samenwerking met Sportvisserij Nederland een nieuw concept voor jeugdviswedstrijden aan: de Youth Challenge 2018. Hierbij worden verschillende wedstrijden voor jeugdvissers georganiseerd, verspreid over het land. Vier wedstrijden zijn al zeker, een vijfde is onder voorbehoud. Wil jij meer wedstrijden tegen leeftijdsgenoten vissen en jezelf verbeteren? Dan is deze wedstrijdenserie zeker iets voor jou!

De wedstrijden

Het belangrijkste is dat je niet lid hoeft te zijn van de organiserende federatie. Dus als je bijvoorbeeld lid bent van Sportvisserij Limburg mag je de wedstrijd die Hengelsportfederatie Groningen Drenthe organiseert, gewoon meedoen.

De wedstrijden zijn ingedeeld in drie leeftijdscategorieën, net als de federatieve selectiewedstrijden: U15, U20 en U25. Het reglement is zo eenvoudig mogelijk; het draait ten slotte om het vissen. Er wordt gevist met de vaste stok en matchhengel. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per wedstrijd en daar staat een prijsverdeling tegenover van 1:3. Er wordt telkens gevist van 11.00 uur tot 15.00 uur. Je kunt meedoen aan één wedstrijd - want per wedstrijd wordt een uitslag opgesteld en worden de prijzen verdeeld - maar je kunt ook aan meerdere wedstrijden deelnemen. Sportvisserij Nederland zorgt daarnaast voor medailles voor de Top 3 van elke wedstrijd. Met deze wedstrijden heb je zo de kans om meerdere wateren te leren kennen, of gewoon een extra wedstrijd te vissen. Alle combinaties zijn mogelijk! 

Waar en wanneer?

  • Op zaterdag 28 april 2018 in het Boterdiep (Hengelsportfederatie Groningen Drenthe) 
  • Op zaterdag 2 juni 2018 in de Linge (Hengelsportfederatie Midden Nederland) 
  • Op zondag 1 juli 2018 in het Heerenveens kanaal/de Dobbe (Sportvisserij Fryslân) 
  • Op zaterdag 18 augustus 2018 in het Beukerskanaal (Sportvisserij Oost Nederland, deze wedstrijd is nog onder voorbehoud) 
  • Op zondag 7 oktober in het Noord-Hollandskanaal (Sportvisserij MidWest Nederland). 

Aanmelden

Wil je meedoen aan een wedstrijd? Dan kun je je aanmelden bij de federatie die de wedstrijd organiseert. De eerste wedstrijd wordt gehouden op 28 april en georganiseerd door Hengelsportfederatie Groningen Drenthe. Er wordt gevist in het Damsterdiep bij Appingedam. Wil je meer weten of je aanmelden? Klik dan hier. Geef je vandaag nog op en ga de uitdaging aan!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.