Portemonnee na vier maanden terecht bij eigenaar dankzij opruimactie Maasoever

0 637
17 apr

Het opruimen van de Lottumse Maasoever is al circa 7 jaar een vast onderdeel van de kalender van HSV Willem Barendsz uit Lottum. Door het opruimen van zwerfafval levert de vereniging een bijdrage aan schone rivieren, gezonde vissen en opgeruimde oevers.

“Ieder jaar maken we ons zorgen of er nog wel voldoende leden willen komen om even de handen mee uit de mouwen te steken, maar ieder jaar opnieuw melden zich gelukkig weer tussen de tien en vijftien vissers, die mee komen helpen met opruimen. De gemeente Horst aan de Maas stelt de vuilniszakken en prikstokken beschikbaar, wij zorgen voor mankracht”, aldus Henri Gommans, voorzitter van HSV Willem Barendsz.

Ook dit jaar was er weer iets opmerkelijks te melden. Naast een twintigtal volle vuilniszakken met rotzooi werd er ook nog iets anders gevonden. Piet van Deelen, die ieder jaar als trouwe vrijwilliger meehelpt, komt plotseling met een gevonden portemonnee aanlopen. En dan wordt iedereen toch wel heel nieuwsgierig: "Zit er wat in?"

De portemonnee was doorweekt, maar verder nog in goede staat. Helaas zat er geen geld meer in de portemonnee, maar wel veel pasjes van de bank, het ziekenhuis, de ANWB enz. Er werd ter plekke een telefoonnummer opgezocht via Google om de eigenaar te kunnen opsporen. "Nadat we hem gebeld hadden en uitgelegd hadden waar hij moest zijn, was hij even later al ter plekke".

Het bleek dat de portemonnee vier maanden geleden in Panningen ontvreemd was. Waarschijnlijk geroofd en daarna in de Maas gegooid. De eigenaar was blij dat zijn pasjes weer terecht waren: “Ook al waren ze geblokkeerd, je maakt je toch zorgen of er geen misbruik van wordt gemaakt.” De Lottumse leden werden hartelijk bedankt. Zo was de opruimactie aan de Maas zeker weer de moeite waard. 
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.