Limburgse regio-editie Hét Visblad

0 789
30 apr

Afgelopen week is de regio-editie van Hét Visblad naar alle VISpashouders verstuurd. Het prachtige voorjaarsweer betekent voor velen de start van een nieuw visseizoen. Zoek jij nog inspiratie voordat je naar de waterkant gaat of ben jij razend benieuwd naar sportvisnieuws uit Limburg? Lees hem dan snel. Deze speciale, gratis regio-editie bevat een middenkatern van acht pagina’s met leuke en interessante reportages uit Limburg.

Roofvissen op de Maas met Yvo Bindels

Aan imposante vangstfoto’s van kanjervissen uit de Maas heeft Yvo Bindels geen gebrek. In deze regio-editie laten we dan zeker ook wat gave vangstfoto’s zien. Deze enthousiaste roofvisexpert is gek van de dynamische riviervisserij en kan hier zo geestdriftig over vertellen dat je direct na de gesloten tijd zelf naar de Maas toe wilt om te gaan roofvissen. In deze regio-editie verteld Yvo van alles over bootvissen, de beleving en het genieten van de natuur, de veranderende visstand en Limburg als roofvisprovincie. 


Succesvol beekherstel

Tot midden vorige eeuw was de Geul rijk aan vissoorten, maar na tientallen jaren van vervuiling was daar bedroevend weinig van over. Zalmachtigen als beekforel en zalm golden er zelfs als uitgestorven. Mede dankzij Visstandbeheercommissie Geul en Zijbeken zwemmen deze vissoorten nu weer in de Geul. In deze regio-editie kun je alles lezen over de herintroductie projecten en het werk van de VBC.

Concentratie en discipline bij sportvissen én tafeltennis


Op de Facebook-pagina van Jeffrey Valckenborgh (13) staan een emoji van een vishengel en tafeltennisbatje. Die twee grote passies beoefent hij op hoog niveau – met een lichte voorkeur voor de sportvisserij. In de regio-editie legt hij uit dat het een hele klus is om het vissen, tafeltennis en school (gymnasium) te combineren.

Nieuwe aanpak visvijverbeheer

HSV De Springende Beekforel uit Wijlre verwacht dit jaar een ledenstop in te moeten stellen. Het uitzetten van karpers en digitalisering hebben gezorgd voor een enorme groei in ledenaantal. In deze regio-editie kun je alles over hun aanpak lezen. 

Het regiokatern digitaal


Wil je het regiokatern liever downloaden en als pdf bestand bekijken? Klik dan hier.

Wil je nog eens voorgaande regio-edities bekijken? Neem dan een kijkje op de pagina ‘Regio-editie van Hét Visblad’.

Veel leesplezier! 

Abonnement

Als VISpashouder ontvang je ieder jaar gratis het mei- en decembernummer van Hét VISblad. Wil je echter elke maand 68 pagina’s vol visplezier ontvangen? Word dan voor slechts € 12,95 (twaalf nummers) abonnee, inclusief een fraai welkomstgeschenk! Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.