Geslaagde Cursussen Controle in Limburg

0 287
09 mei

Onlangs hebben er weer diverse cursussen m.b.t. controle plaatsgevonden in Limburg. Op 25 april waren Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Limburg welkom bij Gemeente Sittard-Geleen. Hier organiseerde Sportvisserij Nederland de verkorte Cursus Visserijwet en Controle Sportvisserij voor de gemeentelijke handhavers. Ook waren er BOA’s aanwezig van Gemeente Roermond en Natuurmonumenten. De kennis over de Visserijwet 1963 en de sportvisserijvoorwaarden zijn hierdoor bij diverse partijen weer goed aangescherpt. Dit kan weer bijdragen aan een goede samenwerking met deze partijen.

Op 26 april vond ook de Cursus Controle plaats voor vrijwilligers die graag controleur willen worden bij de vereniging of de federatie. Thuis hadden de cursisten zich het cursusmateriaal en de informatie eigen gemaakt en hebben zij een online examen moeten afleggen. In de ochtend van de cursusdag werd aandacht besteed aan de theorie en het stelsel van sportvisdocumenten, de visserijwet en sportvisserijvoorwaarden. Ook was er veel gelegenheid voor de cursisten om vragen te stellen. Daarnaast gaf Sportvisserij Limburg een korte presentatie over de controle en handhaving in haar federatiegebied. In de middag werden de sociale vaardigheden geoefend samen met een erkende instructeur en acteur. In dit praktijkgedeelte werden grenzen opgezocht, wat voor bijzondere maar ook grappige situaties zorgde. 

Alle 7 deelnemers zijn geslaagd. Enkele van deze deelnemers zijn tevens federatiecontroleur geworden en mogen op de federatieve wateren controleren. 

Wil jij ook graag federatief controleur worden? Informeer dan naar de mogelijkheden door een mail te sturen naar ben@sportvisserijlimburg.nl of bel naar 0475-350053.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties