Let op! Aanpassing Maasplassen

0 576
17 mei

Doordat er regelmatig overlast wordt ervaren in de jachthavens op de Rosslag, Jachthaven Stevensweert en de jachthaven op de Eilandplas wil de eigenaar dat daar niet meer gevist wordt. Helaas mag de eigenaar het vissen op deze locaties volgens de huurovereenkomst verbieden in de periode van 1 april tot 1 oktober. Onderhandelingen met deze eigenaar liepen op niets uit. Daarom is de volgende aanpassing gedaan op VISplanner.nl en wordt dit meegenomen in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren:

Pagina 258, Maasplassengebied Midden-Limburg, Roermond
Donkernack, De Weerd, Noordplas, Zuidplas, Jachthaven de Rosslag
toevoegen: LET OP: In de periode van 1 april tot 1 oktober mag er niet gevist worden in Jachthaven de Rosslag.

Pagina 262, Maasplassengebied Midden-Limburg, Maasgouw
Visvijver Stevensweert, Huyskensplas, Plas Brandt, Eilandplas, Jachthaven Stevensweert
Toevoegen: LET OP: In de periode van 1 april tot 1 oktober mag er niet gevist worden in de jachthaven Stevensweert en de jachthaven gelegen op de Eilandplas en mag er niet gevist worden van de dagstranden aan de Eilandplas. 

Deze aanpassing komt in de volgende digitale aanvulling te staan, welke hier dan te downloaden is.

In de wintermaanden mag er op de bovenstaande locaties wel nog worden gevist.

Sportvisserij Limburg is regelmatig in overleg met verschillende watereigenaren over waar wel en niet gevist mag worden. Helaas lukt het niet altijd om overal het sportvissen mogelijk te maken of te behouden. In het buitengebied vindt er veel overlast plaats en is er weinig handhaving. Sportvisserij Limburg is daarom aan het onderzoeken of zij zelf BOA’s kunnen inzetten. Daarnaast is de groep federatieve hengelsportcontroleurs uitgebreid en wordt er door deze vrijwilligers steeds meer gecontroleerd. Met eigen BOA’s wordt de capaciteit voor controle vergroot en kan er gerichter worden opgetreden tegen overlast. Hiermee wordt hopelijk dergelijke situaties in de toekomst voorkomen.

Achtung! Sie dürfen vom 1. April bis zum 1. Oktober in den oben genannten Gewässern nicht fischen.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.