Eerste voorrondes Kampioenschap Vijvervissen gevist

0 1283
21 jun

Sportvisserij Limburg organiseert dit jaar samen met Sportvisserij Zuidwest Nederland en Hengelsportfederatie Midden Nederland het Kampioenschap Vijvervissen. Zaterdag 16 juni werd de tweede, en laatste, voorronde van Sportvisserij Zuidwest Nederland gevist op ’t Lisje in Oirschot.

Na de eerste voorronde op de Vlasroot op 2 juni was het nu de beurt voor de voorronde op ’t Lisje. De 31 deelnemers deden een gooi naar één van de zes finaleplaatsen. Daarnaast waren er nog dagprijzen om voor te vissen.

De uitslag

Er waren drie vakken uitgezet.

Vak A werd gewonnen door C.E. Helmerich van HSV De Oirschotse Sportvissers met bijna 7 kg. Als tweede in dit vak plaatste C.R. Biesters van dezelfde vereniging zich voor de finale.

In vak B was het Frans van Nunen van HSV De Oirschotse Sportvissers die niet alleen het vak won en zich daarmee plaatste voor de finale maar ook de wedstrijd won. Met ruim 12 kg gaf hij iedereen het nakijken. Vital Deckers van HSV Ons Genoegen uit Asten plaatste zich als runner up in dit vak ook voor de finale.

Het laatste vak, logischerwijs vak C genoemd, werd gewonnen door A. Werrens van HSV Philips met bijna 9 kg. Henk van Kollenburg van HSV De Oirschotse Sportvissers plaatste zich ook voor de finale.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Hiermee zitten de voorrondes van Sportvisserij Zuidwest Nederland erop. Negen personen hebben zich geplaatst voor de finale; naast de genoemde zes plaatsten Marco Verlee, Sjoerd Broekhuijsen en Willy Koolen zich eerder tijdens de voorronde op de Vlasroot.

Voorrondes in Limburg

Sportvisserij Limburg organiseert op 11 augustus de volgende voorronde op de Rooversheideplas in Reuver en een week later op de Droomvijver in Hoensbroek. Hengelsportfederatie Midden Nederland organiseert één voorronde en wel op 18 augustus op AquaVita in Driel. De finale vindt op 1 september plaats op de Slothoevevijver in Vinkel.