De nieuwe Limburgse Kampioenen Jeugdvissen zijn bekend!

0 1897
03 jul

Op zaterdag 30 juni vond de tweede Selectiewedstrijd Jeugd en tevens het Limburgs Kampioenschap Jeugd plaats aan visvijver ‘De Groene Bleek’ in Posterholt.

Het weer werkte mee en onder een stralende zon werd er om 10:00 uur begonnen met vissen. Al snel werden de eerste vissen gehaakt. Helaas waren dit vaak (te) grote karpers, die vervolgens werden verspeeld.

In de U15-categorie had Stefan Gommans maar één doelstelling: winnen! Al snel dirigeerde Stefan de eerste brasems vakkundig richting schepnet. Na 1,5 uur te hebben gevist begon ook Diesel Westerhoff, de nummer één in de tussenstand in de U15-categorie zijn visjes te vangen. brasems en een enkele karper vonden hun weg naar het schepnet van Diesel. De strijd om de eindoverwinning in de U15-categorie leek dan ook te gaan tussen Stefan en Diesel.

Ook Richard Gralla, de nummer drie in de tussenstand in de U20-categorie, wist al snel enkele vissen te vangen. In de U20-categorie streden Daan van Wijlick en Richard Gralla om de eindoverwinning.

In de U25-categorie zaten de nummer een en twee in de tussenstand naast elkaar. De nummer één, Lars Kuijpers, maakte duidelijk dat hij graag met het Delftsblauwe bord naar huis wilde en ving regelmatig mooie vissen.

Na 3 uur te hebben gevist klonk het eindsignaal voor de U15-categorie. De U20 en U25 moesten nog een uurtje door. Het laatste uur van de wedstrijd werd goed benut door Dick Eijssen, maar was dit genoeg voor een medaille? Om 14:00 uur klonk ook het eindsignaal voor U20 en U25 en kon er begonnen worden met het wegen van de vis.

Daguitslag

In de U15-categorie liet Stefan Gommans het hoogste gewicht noteren, namelijk 20.900 gram. Diesel Westerhoff wist mede dankzij een subliem laatste uur 15.100 gram vis ter weging aan te bieden en werd hiermee tweede. Jeffrey Valkenborg, de Limburgs kampioen van 2017, bood 10.400 g vis ter weging aan en eindigde als derde.

De tweede wedstrijd van de U20-categorie werd gewonnen door Richard Gralla. Richard bood 27.800 gram vis ter weging aan. Op de tweede plaats eindigde Daan van Wijlick met 18.900 gram vis. Dick Eijssen eindigde met 16.100 gram vis op de derde plaats.

Net als de eerste wedstrijd, werd ook de tweede wedstrijd bij de U25-categorie gewonnen door Lars Kuijpers. Lars wist 19.200 gram vis ter weging aan te bieden. Tweede werd Thijs Verstegen met 10.600 gram vis en op de derde plaats eindigde Juul Slabbers met precies 10.000 gram.