Project Schone Maas Limburg: Resultaten opruimacties 2018 bekend

0 454
05 jul

De opruimacties van 2018 zijn weer afgerond. Talloze vrijwilligers, waaronder milieubewuste sportvissers, hebben zich met man en macht ingezet om het afval langs de Maas op te ruimen. Hoog tijd om de laatste resultaten van Project Schone Maas Limburg op een rijtje te zetten.

In de maanden maart en april 2018 zijn ongeveer 1800 vrijwilligers aan de slag geweest om meer dan 200 kilometer Limburgse Maasoever te ontdoen van, met name, plastic afval. In de 98 gebieden waarvan er cijfers zijn ontvangen zijn 3600 vuilniszakken gevuld. Voor alle trajecten komt dit neer op 4187 vuilniszakken, dus per gebied 36,7 zakken van 60 liter. Ten opzichte van 2017 is dit een stijging van 24%! Een mogelijke verklaring voor deze toename is vermoedelijk de hogere winter waterstand van de Maas en de zuidwesterstorm.

Sportvisserij Limburg hoopt dat ook volgend jaar weer veel sportvissers meehelpen bij een opruimactie van Schone Maas. Sportvisserij Limburg zal zich blijven inspannen om meer bewustwording te creëren voor de noodzaak om geen afval meer in de natuur en in het water terecht te laten komen. Houd onze website en Facebookpagina goed in de gaten voor nieuwe opruimacties, inspiratievolle initiatieven etc. Want wie heeft nu meer hart voor de vis en zijn leefomgeving dan een sportvisser?
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.