Terugblik op een geslaagd Open NK Junioren: Diesel Westerhoff en Bram Theunissen Nationaal Kampioen!

0 1429
23 sep

Op zondag 15 september werden de finales van de Open Nationaal Kampioenschappen Junioren in de categorieën U15, U20 en U25 gevist aan het Noord Hollandschkanaal bij Graftdijk. De Limburgse jeugdvissers waren toonaangevend op deze spannende wedstrijddag. Zo werd Diesel Westerhoff Nationaal Kampioen in de U15-categorie en werd Bram Theunissen Nationaal Kampioen in de U20-categorie. Daarnaast won Daan van Wijlick brons in de U20-categorie en Juul Slabbers brons in de U25-categorie. Verder was het mooi om te zien hoe alle wedstrijdvissers zich steeds verder ontwikkelen.

In alle vroegte vertrok zondagmorgen de Limburgse delegatie richting Graftdijk. In de U20-categorie visten 41 deelnemers mee, in de U15-categorie 32 deelnemers en in de U25-categorie 19 deelnemers.

U15

Bij de U15 werd in opperste concentratie gevist! Al snel werden er blieken gevangen en hier en daar een brasem. De Limburgse Diesel Westerhoff pakte de titel Nationaal Kampioen Dobbervissen Junioren U15 met 6580 gram vis. Diesel had goed gebruikgemaakt van zijn kopplaats en wist vijf brasems en wat blieken binnen te hengelen. Dylan Dams werd tweede en Ties Dekkers werd derde.

Ger Timmermans, voorzitter van HSV Het Loze Vissertje uit Wessem reageerde vol trots: “Dit is voor het eerst in de historie van onze vereniging dat we een Nederlands Kampioen hebben. Daar zijn we als vereniging erg trots op! Ook op jeugdlid Arne Plessers zijn we trots. Het is toch een mooie prestatie om bij je eerste deelname aan een ONK een mooie 7de plek te behalen en een medaille mee naar huis te nemen.”

U20

De U20 wist op het stuk bij Oost Graftdijk ook goed vis te vangen. In vak C werd het meeste gevangen en degene die dit vak wilde winnen moest dan ook flink aan de bak. De Limburgse Bram Theunissen bleek hier op C9 het beste: met 21.100 gram won hij zijn vak en werd Nationaal Kampioen Dobbervissen Junioren U20! Een knappe prestatie! Kevin Bruggink werd overall tweede en Daan van Wijlick werd derde.

U25

Bij de U25 werd de strijd om de titel gestreden tussen enkele internationals. Jesse Averdijk ging er uiteindelijk met de titel van door. Hij won met ruim 15 kilo zijn vak. Vasco Besseling werd tweede en Juul Slabbers pakte de derde plek.
Verder wisten de overige Limburgse deelnemers ook mooie resultaten neer te zetten.

Uitslagen Open Nationaal Kampioenschap Junioren 2019

Het was een schitterende dag met prachtig weer en mooie vangsten. De prijsuitreiking voor de junioren was direct na de wedstrijd in het Wapen van Assendelft in Assendelft. Alle deelnemers kregen een frietje en een frikandel of kroket en iedereen ontving als aandenken een wedstrijdvaantje. De eerste 10 van iedere categorie kregen een medaille en de eerste drie van iedere categorie wonnen behalve de titel en een Delftblauw bord en een visclinic met de bondscoaches Junioren. Deze complete visdag zullen de negen winnaars door de bondscoaches, op hun niveau worden begeleid om nog beter te worden. De dag wordt geregeld door Sportvisserij Nederland.

Sportvisserij Limburg feliciteert alle deelnemers met de behaalde resultaten en kijkt met gepaste trots terug op dit zeer succesvolle Open Nationaal Kampioenschap Junioren!