Limburgse Kampioenschappen Dobbervissen 2020

0 1246
12 okt

Op zaterdag 3 oktober hebben vond het LK Dobbervissen voor teams en individueel plaats aan het Lateraalkanaal bij Horn. In totaal namen 51 vissers deel aan deze wedstrijd. Deelnemers uit onder andere Friesland en Noord-Holland werden speciaal voor deze wedstrijd lid van Limburgse hengelsportverenigingen.

Gedurende het weekend van 10 en 11 oktober zal het Lateraalkanaal het strijdtoneel zijn voor de twee laatste wedstrijden van de Top Team Competitie Dobbervissen van Sportvisserij Nederland. De Limburgse Kampioenschappen werden door een aantal teams dan ook gezien als de perfecte trainingsmogelijkheid.
De vangsten waren over het algemeen goed en de gemiddelde vangst per deelnemer bedroeg ruim 3.300 gram. De vangst bestond hoofdzakelijk uit zwartbekgrondels en blankvoorns. Een aantal deelnemers wist ook bonusvissen in de vorm van baarzen, blieken en brasems te een aanbeet verleiden.
Doordat de vangstgewichten relatief dicht bij elkaar lagen, bleef de wedstrijd tot in de laatste paar minuten spannend. Tot het arriveren van de weegploeg(en) kon er geen echte winnaar worden aangewezen.

De teamwedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Team Sensas 18, een team dat uitsluitend bestaat uit niet-Limburgers. Team Sensas 18 wist uiteindelijk 13 punten bij elkaar te vissen (4-4-1-3-1) wat er voor zorgde dat zij Team Limburg (14 punten) en HSV St. Jan Echt (20 punten) net konden voorblijven.
Jan Grijpstra, trotse Fries, wist de andere 50 deelnemers ruim voor te blijven door een mooi netje vis aan te bieden. Zijn vangst bestond voornamelijk uit voorn en zwartbekgrondel. Jan wist in vier uur tijd op plaats E6 in totaal 7.400 gram vis te vangen. Richard Feller won het A-vak en eindigde op de tweede plaats en Ramon Pasmans won het D-vak en eindigde hiermee op de derde plaats. Richard en Ramon vingen respectievelijk 6.675 en 60.25 gram vis.

Sportvisserij Limburg, wil graag alle deelnemers bedanken voor hun deelname, we zien jullie graag volgend jaar terug!
Klik hier voor de volledige uitslag Federatief Kampioenschap Dobbervissen Teams.
Klik hier voor de volledige uitslag Federatief Kampioenschap Dobbervissen Individueel.

Ramon Pasmans (links, 3de plaats) en Jan Grijpstra (rechts, 1ste plaats). Richard Feller (2de plaats) maakt het podium compleet maar ontbreekt helaas op deze foto.