50-jarig jubileum HSV ’t Bliekske Horst en uitreiking van vier Spelden van Verdienste

0 2307
02 sep

Op een prachtige zomerse dag kon HSV ’t Bliekske met een uitgebreid ontbijt, een regionale koppelwedstrijd en een stemmige receptie met afrondende feestavond, het feit vieren dat deze hengelsportvereniging in 1958 werd opgericht.

In een beschouwende toespraak memoreerde voorzitter Wim Opbroek de waardegang van HSV ’t Bliekske in die 50 jaar sindsdien. Daarbij kreeg vooral zijn aandacht de jarenlange perikelen in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw omtrent de ontwikkeling van de huidige visvijvers van HSV ’t Bliekske in de Kasteelse Bossen te Horst.
Slechts door een niet aflatende en onbaatzuchtige inzet van enkele bestuursleden en fervente sportvissers werd uiteindelijk een idyllisch gelegen accommodatie gerealiseerd en verwierf de vereniging (weer) een aanzienlijk aantal leden.

Voorzitter Hans Logtens van de Hengelsportfederatie Limburg gaf daarop in een korte toespraak aan de aanwezigen mee, vol vertrouwen de toekomst van HSV ’t Bliekske tegemoet te zien en dat deze vereniging haar uitermate belangrijke plaats in de Horster gemeenschap blijft innemen: “samen sterk”.

De federatievoorzitter deelde aansluitend mede, dat het voor hem verder een grote eer was om op deze zaterdag 30 augustus 2008 enkele zeer verdienstelijke leden van HSV ’t Bliekske nog eens extra in het zonnetje te kunnen zetten.
Zo mocht hij de namen en reputaties opnoemen van:

Wim Bongaerts (81 jaar). Wim is de laatstlevende oprichter van HSV ’t Bliekske, 50 jaar lid en erelid van de vereniging. In de periode 1958 tot 1992 (34 jaar) was hij bestuurslid. Wim was daarbij in die tijd enkele jaren voorzitter, maar eerst en vooral decennia lang penningmeester. Het moest gezegd worden: Wim Bongaerts was een van de zuinigste penningmeesters die HSV ’t Bliekske ooit heeft gekend.

Emiel Brouwers (84 jaar). Emiel is lid vanaf 1958 en erelid van de vereniging. Vanaf 1962 tot 1980 en van 1984 tot 1992 was hij bestuurslid; in totaal 26 jaar. In die periode was Emiel tevens 15 jaar een hogelijk gewaardeerde secretaris. Inmiddels is Emiel Brouwers geen inwoner meer van de gemeente Horst aan de Maas, maar heeft domicilie gevonden in het mooie plaatsje Wijchen bij Nijmegen.

Frans Heetkamp is lid sinds 1975 (33 jaar). Frans is 26 jaar bestuurslid van 1982 tot 2008. Hij was verder 15 jaar voorzitter van 1986 tot 2001. Frans Heetkamp was vooral een van de grote kartrekkers bij de totstandkoming van de vernieuwde visvijver in 1998.

De geboren Americaan Wim van der Coelen, een vroegere dorps- en klasgenoot van de federatievoorzitter, is lid van HSV ’t Bliekske sinds 1969 (39 jaar). Wim is van 1985 tot op heden 23 jaar bestuurslid. Sinds vele jaren is Wim daarnaast een actieve jeugdbegeleider van aanstormende talenten, maar ook lange jaren de nauwgezette wedstrijdcommissaris van de vereniging. Hij bracht verder zijn beste krachten in als mede-kartrekker bij de realisering van de visvijver. Een bijzondere rol is voor Wim van de Coelen weggelegd als verenigingscontactpersoon bij de gemeente Horst aan de Maas.

Onder een hartverwarmend en welgemeend applaus mocht federatievoorzitter Hans Logtens aan deze bijzondere verenigingsmensen telkens de Speld van Verdienste van de Hengelsportfederatie Limburg uitreiken, met daarbij nog een welverdiende bloemenhulde.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.