Uitreiking Speld van Verdienste aan Frans Kleuskens

0 1528
15 okt

Mede door de wijze waarop hij als voorzitter meer dan 25 jaar de belangen van zijn vereniging HSV “De Put” America behartigde, werd Frans Kleuskens op dinsdag 24 juni jl. geëerd met de Speld van Verdienste van Hengelsportfederatie Limburg.

Frans Kleuskens is -naar woorden van secretaris Jan Geerarts van HSV “De Put”, nu al jaren een stabiele factor en vertrouwde capaciteit in en voor de vereniging. Bovendien is Frans een fervent wedstrijdvisser en heeft hij daarbij een aandachtig oog bij het coachen van jeugdige vissertjes. Door het bestuur van HSV “De Put” America werd aan Frans Kleuskens als dank voor al zijn bezigheden een unieke plaquette aangeboden.

Bij monde van voorzitter Hans Logtens van de Hengelsportfederatie Limburg werd Frans nog eens bijzonder gememoreerd als “aanjager” en motor in het project Turfstekerspad America.

HSV “De Put” kampte al enige jaren met een terugloop aan natuurlijke aanwas in hun visvijver en een toename van aalscholverpredatie. Om een kentering in deze ontwikkeling teweeg te brengen, werd in overleg met de Hengelsportfederatie Limburg voorgesteld om een tijdelijk afsluitbare paaiplaats op visvijver De Put te creëren. Hierdoor wordt de vis in het vroege voorjaar tot na de paaitijd extra beschutting en paaimogelijkheden geboden.

Dit kon gebeuren door dwars door de vijver een dam met een afsluitbare doorzwemopening aan te leggen, waarachter waterplanten zich sneller kunnen ontwikkelen. Aangezien het aanleggen van een dam een dure aangelegenheid is, werd gekozen om de aanleg hiervan te combineren met een wandelroute in en om America, waarvoor elders op een prijsvraag kon worden ingeschreven.
In een van de fondsen van de Nationale Postcode Loterij om het wandelen in de eigen omgeving te bevorderen, werd het project aangemeld in de "Ommetjes-prijsvraag". Bij de prijsuitreiking viel het Turfstekerspad niet direct in de prijzen maar kreeg het project van HSV “De Put” wél een eervolle vermelding. Dit had tot gevolg dat met provinciale gelden die door de IKL worden beheerd en met gemeentelijk budget dat aan de Dorpsraad America is toegekend, uiteindelijk de realisatie van de dam alsnog veiliggesteld werd.

In de beleving van federatievoorzitter Hans Logtens zijn mensen als Frans Kleuskens diegenen die een juiste inhoud geven aan het begrip “samen leven” en samenleving.
Het was voor de federatievoorzitter en federatiesecretaris Thijs Killaars dan ook een grote eer om aan Frans Kleuskens de Speld van Verdienste te mogen komen uitreiken.
Mede door de onbaatzuchtige inzet van Frans Kleuskens kan onze prachtige hengelsport nog jaren vooruit in een vitale dorpsgemeenschap als die van America.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.