Sjors Milder uit Brunssum tweede bij sportviscompetitie

0 2200
21 okt

Brunsummer Sjors Milder is tweede geworden bij ‘s lands meest prestigieuze sportvis-competitie de Nationale Topcompetitie. Hij was deelnemer in de categorie ‘onder 22 jaar’.

De finale van de competitie was afgelopen zaterdag en zondag in Friesland. De eerste dag (10 oktober) vielen de vangsten niet tegen, maar de tweede dag was het overal schrapen voor een visje. Na eerdere goede prestaties wist Sjors zich toch met een vierde en een zevende plaats in de top-3 te handhaven en zelfs met 21 wedstrijdpunten beslag te leggen op het zilver. Zijn totale vangstgewicht bedroeg 37 kilo. Winnaar werd de 21-jarige Anja Groot uit Beverwijk die 19 punten behaalde en ruim 67 kilo vis ving. Bij de Nationale Topcompetitie, een initiatief van Sportvisserij Nederland, wordt geheel volgens internationale wedstrijdregels gevist met vaste hengels en werphengels die zijn voorzien van dobbers. Andere vismethoden, bijvoorbeeld met werplood en voerkorfjes zijn niet toegestaan. Gevangen vis wordt gedurende elke wedstrijd in een groot leefnet bewaard, na afloop van de wedstrijd gewogen en meteen weer onbeschadigd ter plekke teruggezet. Het hoogste vangstgewicht leverde daarbij één punt op, de tweede plaats twee punten enz. De beste 10 vissers in Sjors leeftijdscate-gorie vormen de Nationale Selectie waaruit de bondscoaches later de deelnemers aan het Wereldkampioenschap en andere Internationale wedstrijden kiezen.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.