Nick Pols uit Heythuysen derde bij Nationale Topcompetitie

0 2383
21 okt

Bij ’s lands bekendste en meest prestigieuze sportviscompetitie, de Nationale Topcompetitie, is Nick Pols uit Heythuysen derde geworden.

Na een goede start in april aan het Kanaal door Voorne, waar Pols met ruim 26 kilo vis derde werd, wist hij de finale, afgelopen zondag 11 oktober in Friesland, met een mooie tweede plaats in zijn sector af te sluiten. Zijn 25 wedstrijdpunten, één puntje meer dan de nummer twee Frans van Berkel, en een totaal van ruim 61 kilo vis bleken genoeg voor het brons. Winnaar met 16 punten en 94 kilo vis werd Wim Fuhler uit Klazienaveen.
Bij de Nationale Topcompetitie, een initiatief van Sportvisserij Nederland, wordt geheel volgens internationale wedstrijdregels gevist met vaste hengels en werphengels die zijn voorzien van dobbers. Andere vismethoden, bijvoorbeeld met werplood en voerkorfjes zijn niet toegestaan. Gevangen vis wordt gedurende elke wedstrijd in een groot leefnet bewaard, na afloop van de wedstrijd gewogen en meteen weer onbeschadigd ter plekke teruggezet. Het hoogste vangstgewicht leverde daarbij één punt op, de tweede plaats twee punten enz. In totaal telt de competitie acht viswedstrijden waarvan de twee slechtste resultaten komen te vervallen. De beste 50 vissers bij de senioren vormen de Nationale Selectie waaruit de bondscoaches later de deelnemers aan het Wereldkampioenschap en andere Internationale wedstrijden kiezen.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.