Bart Visser uit Beek winnaar Nationale Topcompetitie in de categorie "Junioren onder 18 jaar".

0 2035
21 okt

Bart Visser uit Beek heeft in de categorie ‘Junioren onder 18 jaar ‘ onze meest prestigieuze sportviscompetitie de Nationale Topcompetitie gewonnen.

De finale van de competitie was afgelopen zaterdag en zondag in Friesland. De eerste dag (10 oktober) vielen de vangsten niet tegen, maar de tweede dag was het overal schrapen voor een visje. Na eerdere goede prestaties wist Bart ook de finale sterk te vissen met een eerste en een zesde plaats. Samen met de vorige resultaten kwam hij daarmee op een totaal van 23 wedstrijdpunten en bijna 30 kilo vis. Meer dan voldoende voor de eindoverwinning.

Bij de Nationale Topcompetitie, een initiatief van Sportvisserij Nederland, wordt geheel volgens internationale wedstrijdregels gevist met vaste hengels en werphengels die zijn voorzien van dobbers. Andere vismethoden, bijvoorbeeld met werplood en voerkorfjes zijn niet toegestaan. Gevangen vis wordt gedurende elke wedstrijd in een groot leefnet bewaard, na afloop van de wedstrijd gewogen en meteen weer onbeschadigd ter plekke teruggezet. Het hoogste vangstgewicht leverde daarbij één punt op, de tweede plaats twee punten enz. In totaal telt de competitie acht viswedstrijden waarvan de twee slechtste resultaten komen te vervallen. De beste 10 vissers in Barts leeftijdscategorie vormen de Nationale Selectie waaruit de bondscoaches later de deelnemers aan het Wereldkampioenschap en andere Internationale wedstrijden kiezen.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.