Plaatsing kooien bij HSV 't Bliekske Horst

0 3094
23 nov

Zaterdag 24 oktober plaatste HSV 't Bliekske Horst in samenwerking met water en visstand- beheer van HSV 't Bliekske en onderwatersportvereniging Quintus uit Horst 8 beschermings- kooien tegen de aalscholver in de visvijver.

Deze kooien zijn in overleg met 2 van haar Duitse zusterverenigingen uit de regio Nord Rein Westfalen gemaakt. Zij behalen met deze gegalvaniseerde kooien al enkele jaren een heel goed resultaat voor wat betreft hun visstand en de bescherming tegen de aalscholvers. Alle 8 de kooien zijn geplaatst in de visvijver waar zich een bescherming van waterplanten bevind.
Van dit project is een mooie film gemaakt. Uiteraard kunnen verenigingen tegen een kleine vergoeding een dvd van deze film bestellen. Dit kan geschieden bij de voorzitter van HSV 't Bliekske, telefoonnummer 077-3986365. Ook overige informatie kan bij de heer Opbroek worden opgevraagd.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.