Videofragment L1 Nieuws: Helder water

0 3253
02 aug

Het water in de Limburgse rivieren, beekjes en plassen is té schoon.

Door Europese regelgeving wordt de laatste jaren veel gedaan om het water te zuiveren. Daarmee verdwijnt ook veel voedsel voor de vissen. Door het schonere water dreigen soorten die andere vissen opeten de overhand te krijgen.
Sportvisserij Limburg heeft een aantal maatregelen genomen om de balans in het water te herstellen. Daarvoor zijn drie projecten opgestart. Met de Cormoshop wordt met behulp van het maken Orkageluiden onder water getracht aalscholvers te weren die oevermatig de visstand uitdunnen. Door het aanbrengen van kunstmatige onderwater structuren worden meer dekkingsmogelijkheden gecreëerd voor vissen, zodat de predatiekans door aalscholvers wordt verminderd. Daarnaast wordt door de uitzet van minder aalscholverpredatie gevoelige vissoorten zoals kruiskarpers de vangstmogelijkheden van de sportvisser vergroot. 

Klik hier voor het videoverslag van L1 Nieuws
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.