Nieuw bestuur Sportvisserij Nederland

0 2830
07 jun

Op de zesde algemene ledenvergadering van Sportvisserij Nederland die begin juni plaatsvond, is een nieuw bestuur benoemd.

Menno Knip bekleedt daarin de functie van voorzitter en hij wordt bijgestaan door Peter Paul Blommers, Eric Marteijn en Rien Openneer. Het bestuur wordt gecompleteerd door afgevaardigde bestuursleden van de federaties.

Menno Knip heeft gewerkt bij de ministeries van Financiën en Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Ook is hij gedurende 25 jaar burgemeester geweest van de gemeenten Hasselt, Noordoostpolder en Almelo. Tevens heeft hij diverse bestuurlijke functies bekleed, waaronder voorzitter van het Overlegorgaan Water en Noordzee en voorzitter van de stuurgroep Beleidsvisie van de stichting Recreatie Toervaart Nederland. Thans is hij senator voor de VVD in de Eerste Kamer en voorzitter bij overlegorganen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

COMMUNICATIE
Peter Paul Blommers is het nieuwe bestuurslid communicatie van Sportvisserij Nederland. In het dagelijks leven is hij werkzaam als algemeen directeur van marketing- en communicatiebureau Ogilvy. Daarbij is hij al sinds zijn jeugd een fervent karpervisser, heeft hij een eigen hengelsportmuseum en werkt hij aan een boek over de geschiedenis van de Nederlandse sportvisserij.

WATER, VISSERIJ EN VISSTANDBELEID
Eric Marteijn is benoemd tot bestuurslid Water, visserij en visstandbeleid. Voor hem geen onbekende terreinen aangezien hij hier als directeur bij Rijkswaterstaat in diverse projecten mee te maken heeft gehad. Zo was hij onder meer betrokken bij de aanleg van vistrappen bij de stuw van Borgharen en het ecologisch herstel van Rijn en Maas. Marteijn is een fanatiek snoekbaarsvisser.


PENNINGMEESTER
Rien Openneer is de nieuwe penningmeester van Sportvisserij Nederland. Hij is jarenlang werkzaam geweest als register accountant en partner van een middelgroot accountantskantoor waar hij ook lid van de Raad van Bestuur was. Tegenwoordig is hij zelfstandig bedrijfsadviseur. Openneer is een recreatief sportvisser.

AFSCHEID OUD BESTUUR
De korte algemene ledenvergadering stond ook in het teken van het afscheid van het oude bestuur. De oud-bestuursleden Nol Sweep, Ben Biondina, Leo Overdijkink, Gerrit Sloot, Sake van der Meer, Geertje Veenstra en Hans Spruijt werden in het zonnetje gezet als dank voor hun jarenlange inzet. Ook kreeg ieder van hen de gouden erespeld uitgereikt en werd oud-voorzitter Nol Sweep benoemd tot erelid.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.