Contributie, nachtvissen en kweekvis

0 2544
25 okt

De laatste tijd zijn meer informatieve vragen gesteld over de hoogte van de afdracht, de nachtvistoestemming die vanaf 2013 gaat gelden en de levering van kweekvis. Hierna volgt een toelichting over deze onderwerpen.

Contributie

De Algemene Vergadering van Sportvisserij Limburg heeft besloten de schriftelijke toestemming om te mogen vissen in de Midden-Limburgse Maasplassen op te nemen in de Landelijke Lijst van Viswateren. Ter compensatie van de financiële consequenties van dit besluit, is tevens besloten om in 2013, 2014 en 2015 de jaarlijkse contributie (nu € 20,50) elk jaar met € 1,00 te verhogen. De contributie voor de jeugd wordt over deze periode niet verhoogd. Dit houdt in dat de jaarlijkse afdracht de aankomende drie jaar slechts met € 1,00 wordt verhoogd. Vanaf 2013 gaat van deze jaarlijkse afdracht € 14,00 naar Sportvisserij Nederland (ongewijzigd) en € 7,50 (in 2014 € 8,50 en in 2015 € 9,50) naar Sportvisserij Limburg om de belangen van de georganiseerde sportvisserij te behartigen.

 


Nachtvissen

Vanaf 2013 is het nachtvissen in alle wateren in de nieuwe Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2013-2014-2015 alleen nog maar toegestaan indien de VISpashouder zelf een extra nachtvistoestemming heeft. Alle wateren waar met de landelijke geldige Nachtvistoestemming ’s nachts gevist mag worden, staan met een nachtvissymbool aangeduid in de nieuwe Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren die vanaf 1 januari 2013 geldig is.

Een houder van de VISpas 2013 dient na 1 januari 2013 zelf een Nachtvistoestemming aan te schaffen voor € 10,00 via de website van Sportvisserij Limburg.

Derde hengel

Het vissen met drie hengels is niet geoorloofd in de Limburgse viswateren die staan opgenomen in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Wel kunnen VISpashouders zelf een zogenaamde Derde hengeltoestemming aanschaffen voor € 25,00 (of een combinatie van nachtvistoestemming en derde hengeltoestemming voor € 35,00) via de federatieve website om in de viswateren buiten Limburg te vissen waar wel met drie hengels gevist mag worden. Deze wateren staan aangeduid met het drie hengel symbool. 

Staat het verenigingswater niet opgenomen in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren dan is het nachtvissen in principe het hele jaar toegestaan voor de leden die in dit verenigingswater mogen vissen. Indien gewenst dient de vereniging dan zelf een eigen nachtvistoestemming of een derde hengeltoestemming te verstrekken aan de leden, om alleen in het eigen verenigingswater ’s nachts en / of met drie hengels te vissen.

Kweekvis


Wellicht bent u eerder geïnformeerd over het feit dat gezamenlijk door Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Limburg wordt gewerkt aan betrouwbare ‘gegarandeerde’ leveringsmogelijkheden van kweekvis (kruiskarper, blankvoorn en mogelijk zeelt). De besprekingen en de te maken afspraken hierover verlopen gestaag, maar zijn nog niet in een afrondende fase. Hierdoor kan voor het winterseizoen 2012-2013 nog geen collectieve levering van kweekvis plaatsvinden.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.