Visles op basisschool “ de Koningsspil” in Thorn

0 3013
06 jul

Honderden hengelsportverenigingen doen mee met het Vissenschoolproject. Zij bezoeken de scholen in hun omgeving en verzorgen er een visles en een visexcursie. Zo maken bijna alle kinderen van 10 tot 14 jaar kennis met de sportvisserij als hobby en de hengelsportvereniging als leuke club om lid van te worden. Ook hengelsportvereniging Het Loze Vissertje uit Wessem doet enthousiast mee aan dit project.

Op donderdag 2 juli 2015 was het de beurt aan leerlingen uit groep 6 en 7 van basisschool de Koningsspil uit Thorn. Vanaf 08:30 uur wist vismeester Theo de 23 leerlingen te boeien met zijn verhaal over vissen en vissoorten. Ook werd veel aandacht besteed aan het huis van de vis en de diverse vissoorten. Aan het eind van deze les werd er goed geoefend met het voorzichtig verwijderen van een haakje met behulp van een hakensteker.

Op ongeveer vijf kilometer afstand van de school en dicht bij de Maas en de havens van Wessem ligt een geweldige viswater. Na een flinke fietstocht wijk kwamen de kinderen bij het viswater aan en er kon al snel begonnen worden met de praktijk: het zelf vissen! De leerlingen werden opgewacht door een achttal ervaren vissers van de hengelsportvereniging Het Loze Vissertje uit Wessem en bestuursleden van Sportvisserij Limburg die inmiddels de benodigde hengels hadden opgetuigd en voor maden en lokaas hadden gezorgd. 


De razend enthousiaste viskids van basisschool de Koningsspil uit Thorn! 

Het was eindelijk zover! Met groepjes van drie gingen de leerlingen naar een viscoach die direct aan de slag ging met peilen en met het juist afstellen van de dobber. Er werd een voerplekje gemaakt en de dobber werd ingelegd. Het was direct raak en voordat iedereen aan het vissen was werd de eerste vangst al gemeld. Het weer was erg mooi, het was heel warm en de zon scheen uitbundig. Na een paar minuten werd de andere vangsten gemeld en snel daarna volgden er meer. De vangst was overweldigend. Zo werden er vooral grondels gevangen en een enkele blankvoorn. Alle kinderen wisten wel een visje te vangen.

Rond 12:00 uur was het helaas alweer tijd om te stoppen. In totaal zijn er (volgens de kinderen) 273 vissen gevangen! Met een prachtige ervaring rijker gingen de leerlingen terug naar school waar zij een tasje gevuld met folders over vissen, een mooie hakensteker en een tuigje, geschonken door Sportvisserij Nederland kregen uitgereikt.

Ook juf Carla was erg enthousiast!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.