Verslag Finale Limburg Cup Jeugd!

0 1250
09 jul

Traditiegetrouw is de maand juni een drukke maand voor de jeugd. Fanatieke jeugdvissers hebben dan vrijwel iedere week wel een dag in de agenda omcirkeld staan waarop er een wedstrijd gevist kan worden. Zo werden er de afgelopen periode in Noord-, Zuid- en Midden-Limburg de diverse wedstrijden van de voorrondes en de finale van de Limburg Cup Jeugd gevist.

De wedstrijden van de Limburg Cup Jeugd vormen de ideale gelegenheid voor jeugdvissers om met wedstrijdvissende leeftijdgenoten van andere verenigingen in contact te komen. De jonge vissers gaan de competitie graag met elkaar aan en staan na afloop van een wedstrijd vol spanning de vangsten van de andere deelnemers te bekijken. Ook worden er voor en na de wedstrijden veel visverhalen uitgewisseld. Prachtig om te zien hoe zowel de competitiedrang als de vriendschappelijke sfeer komt bovendrijven tijdens deze wedstrijden!

In aanloop naar de spannende finale gaf Sportvisserij Limburg namens HSV St. Petrus Leeuwen alle deelnemers toestemming om in het kader van de Limburg Cup Jeugd te mogen vissen in de Schippershaven te Roermond. Veel jeugdvissers maakte gebruik van deze speciale oefenvergunning om het parcours te verkennen en te ervaren hoe het is om te vissen in de Schippershaven. Het is toch weer heel anders vissen dan op een visvijver. Wind en stroming hebben hier invloed en er zijn ook veel grondels aanwezig. Daarnaast kan het juist peilen van de diepte en de keuze van de hengellengte van invloed zijn bij dit water. Door gebruik te maken van de oefenvergunning konden de deelnemende jeugdvissers alvast flink trainen bij het wedstrijdwater en zich optimaal voorbereiden op de finalestrijd. Dat zorgde ook voor een boost in het zelfvertrouwen! Op zaterdag 27 juni was het dan eindelijk zover! De dag van de grote finale van de Limburg Cup Jeugd was aangebroken. Een spannend dagje, waarop alle deelnemers zich van hun beste kant wilden laten zien, want vandaag goed presteren betekend automatisch ook kwalificatie voor het NK Jeugd. Voor de vissers die voor de eerste keer mee deden was het natuurlijk extra spannend. ’s Morgens al heel vroeg uit de veren, vispullen bij elkaar zoeken, stevig ontbijten en dan op weg naar Café-zaal Aad Leeuwe in Roermond. 

Na het professionele welkomstwoord van Joep Vissers van de Projectgroep Wedstrijden van Sportvisserij Limburg, vertrokken alle jeugdvissers naar hun aangewezen visplek toe. Om 8.00 uur klonk het eerste signaal en begonnen alle jeugdvissers op hun gemak met het in orde maken van hun visspullen en het treffen van de nodige voorbereidingen. De meeste jeugdvissers waren ruim op tijd klaar voordat het tweede signaal klonk en er gevoerd kon worden. Om klokslag 9.00 uur klonk het signaal om te beginnen met vissen. Er werd drie uur lang in opperste concentratie gevist en alles werd uit de kast gehaald om zoveel mogelijk vis te vangen. Om 12.00 uur klonk het eindsignaal en was het tijd om de visspullen op te ruimen en om te gaan wegen. Wie zou het meeste gewicht hebben gevangen? Nog even in spanning afwachten tot de prijsuitreiking. Maar voor het zover is wordt de jeugd eerst getrakteerd op broodjes frikadel en een glaasje fris. Dat gaat er wel in na zo een enerverende wedstrijd! 

Daarnaast had Dieter Breuer, secretaris van Sportvisserij Limburg, nog een leuke verrassing voor de jeugdvissers. Tijdens het opruimen had hij ruim 950 dobbers verzameld! Alle deelnemende jeugdvissers mochten dobbers uitkiezen uit deze grote verzameling. De jeugdvissers maakte met plezier gebruik van dit aanbod en vonden het maar moeilijk kiezen tussen de grote variëteit aan dobbers. 

Uitslag

Toen was het moment aangebroken. Tijd voor de uitslag en het uitreiken van de felbegeerde Limburg Cup Jeugd 2015! 

Bij de C-jeugd wist Teun Janssen van HSV De Karper uit Lomm met een gewicht van maar liefst 2565 gram de overwinning binnen te hengelen. 

Bij de wat oudere en meer ervaren B-jeugd wist Joep Cox van HSV ’t Bliekske uit Horst de eerste plek te bemachtigen met 1235 gram.

Ook de grote jongens van de A-jeugd lieten zien dat zij goed kunnen vissen. Danny Flipsen van HSV De Noordervaart uit Meijel wist in deze categorie de eerste plek in de wacht te slepen met 2090 gram. 

Voorzitter Theo Wilken, overhandigde alle winnaars een mooie wisseltrofee en het bekende Delfts blauwe winnaarsbord. Een medaille en een bos bloemen konden natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast kregen alle deelnemende jeugdvissers ook nog een gloednieuwe Sportvisserij Limburg cap. De jeugdvissers hebben weer een prachtige wedstrijddag achter de rug!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.