Meld je aan voor het Urban Soortenvissen!

0 1164
23 jul

Ben jij tussen de 12 en 17 jaar en wil je kennis maken met het vangen van verschillende vissoorten en vismethodes? Dan is Urban Soortenvissen op maandag 24 augustus 2015 iets voor jou!

We gaan in kleine groepjes, op de fiets, naar diverse wateren in Roermond om te vissen. Niet de aantallen of de grootte van de vis, maar de diverse soorten zijn belangrijk. Elke vis heeft een eigen aasgedrag en leefgebied. Je leert van elkaar welke methodes succesvol kunnen zijn. Je gaat onder begeleiding van een ervaren visser in groepjes van drie op pad. Het doel is om met zo min mogelijk middelen zoveel mogelijk vissoorten te vangen. Je zult verschillende vistechnieken moeten toepassen om bewust de soort aan de haak te slaan die jij graag wilt vangen! Een echte uitdaging!

Programma maandag 24 augustus 2015: 

10:00 Verzamelen in het kantoor van Sportvisserij Limburg
10:00 Introductie en teamindeling
11:00 Start programma
16:00 Verzamelen en afsluiting in het kantoor van Sportvisserij Limburg
17:00 Einde activiteit

Zorg ervoor dat je uiterlijk om 10:00 uur aanwezig bij het hoofdkantoor van Sportvisserij Limburg: Noordhoven 19a, 6042 NW Roermond.


Materialen

Wij verwachten van jou dat je de volgende materialen zelf meeneemt: 

  • Rugzak
  • Vispas (indien in het bezit)
  • Werphengel inclusief molen (houdt eventueel rekening met bevestigingsmiddelen op je fiets)
  • Fiets
  • Smartphone met de app: ‘Mijn Vismaat’ (doel om gevangen soort vast te leggen met smartphone en methode aan eind van de dag te delen met andere groepen)
  • Lunchpakket en wat te drinken (flesje water)

Wij kunnen zorgen voor standaard vismaterialen als, maden en lokvoer. Zelf ben je vrij om je eigen materialen en middelen mee te nemen, maar dit is niet verplicht. Het maximum gewicht aan droogvoer staat op 500 gram per persoon.

Inschrijven

Ga jij de uitdaging aan om zoveel mogelijk vissoorten te vangen? Schrijf je dan snel in (uiterlijk tot 9 augustus) via tim@sportvisserijlimburg.nl, vermeld hierbij:
  • Naam (voor en achternaam)
  • Leeftijd
  • Woonplaats
  • De vereniging waarvan je lid bent (nergens lid? Geen probleem, maar geef dit wel even aan)

Aangezien er maar een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk zijn en de voorbereidingen nogal wat kosten met zich meebrengen vragen wij 5 euro inschrijfgeld. Als beloning voor je deelname krijg je een echte Sportvisserij Limburg pet! De aanmelding wordt dan ook bevestigd na het ontvangen van 5 euro op rekening: NL22RABO0184143586 t.n.v. Sportvisserij Limburg. Vermeld hierbij je naam, leeftijd en woonplaats. 

Heb je nog vragen of wil je heel graag meedoen, maar heb je geen hengel of vismateriaal? Stuur dan een mailtje naar tim@sportvisserijlimburg.nl (wij kunnen in voorkomend geval beperkt voor materiaal zorgen).

We hopen je te zien op maandag 24 augustus 2015 bij het Urban Soortenvissen! 
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.