HSV De Noordervaart is Federatief Clubkampioen 2015!

0 2095
27 jul

Ondanks de weerwaarschuwingen, er was door het KNMI code oranje tot rood afgegeven, werd op zaterdag 25 juli toch de finale van het Federatief Clubkampioenschap 2015 gevist aan de Noorderlaanvijver van HSV St. Petrus te Weert. De teams van HSV St. Petrus Linne, HSV De Noordervaart uit Meijel en het combinatieteam van HSV Willem Barendsz / HSV De Eendracht wisten na een enerverende voorronde een finaleplek te bemachtigen.

Tijdens de voorrondes bleek al dat het vissen in teams voor een gevoel van samenhorigheid, extra gezelligheid en mooie wedstrijden zorgde. Ook leerden de deelnemers tijdens de voorrondes ook andere verenigingen beter kennen. 

De deelnemende wedstrijdvissers keken vol spanning uit naar de finaledag. Er werd echt naartoe geleefd. Een ding was zeker, de deelnemers waren vastberaden om alles uit de kast te halen om een zo hoog mogelijke plek voor hun team te veroveren. Fantastisch die competitiedrang en ambitie! 

Op zaterdag 25 juli was het dan eindelijk tijd voor de finale bij de Noorderlaanvijver te Weert. Een mooie vijver, gelegen aan de rondweg en direct aan de woningen van de Vogelbuurt van Weert. Voor aanvang van de wedstrijd was er nog tijd voor een lekker bakkie koffie. Joep Vissers van de Projectgroep Wedstrijden heette vervolgens iedereen van harte welkom en gaf nog een korte toelichting op het wedstrijdreglement. Vervolgens was het tijd om een plaatsnummers te grabbelen en naar het waterkant te vertrekken voor het echte werk: vissen voor het beste teamresultaat! 


Het team van HSV St. Petrus uit Linne! 

Om 9.00 uur klonk het startsignaal. Het weer en de vangsten waren erg wisselend. Het stormachtige weer zorgde in ieder geval voor een extra uitdaging. Hevige wind en regenbuien speelden de deelnemers danig parten. Paraplu’s braken als luciferhoutjes en de wind dreef de vissen een bepaalde hoek in. Jammer genoeg meestal niet de hoek waar de vissers zaten. Tijdens de wedstrijd werden diverse technieken en hengels door de deelnemers uitgeprobeerd. Vooral de wedstrijdvissers die met een werphengel of feederhegel visten, wisten toch nog vis binnen te hengelen. Zo werden er zelfs een aantal brasems en karpers gevangen. Zo zie je maar weer, de aanhouder wint! 

Om twaalf uur kon het wegen een aanvang nemen. Het bleef tot het moment van de prijsuitreiking, spannend. Welke vereniging zou Clubkampioen 2015 worden? De drie koplopers gaven tot het eind geen strobreed toe. Daarnaast bleef het ook nog eens lekker spannend door het ingestelde wedstrijdreglement, waarbij de deelname van jeugdvissers in de teams werd gestimuleerd voor jeugdvissers die zich binnen de eerste vijf van hun team konden klasseren.

De uitslag:

  1. HSV De Noordervaart uit Meijel met 56 punten
  2. HSV St. Petrus uit Linne met 55 punten
  3. HSV Willem Barendsz / HSV De Eendracht met 28 punten

Klik hier om de volledige uitslag te downloaden.



Het winnende team van HSV De Noordervaart uit Meijel! 

De uitslag werd na afloop van de wedstrijd in het Botenhuis, onder dankzegging aan alle vrijwilligers, bekend gemaakt door de voorzitter van Sportvisserij Limburg, Theo Wilken. De bekers werden uitgereikt en er volgt een welgemeend applaus van alle aanwezigen. 

Ruud Flipsen, aanvoerder en captain van het team van HSV De Noordervaart, sprak de aanwezigen nog even toe en bedankte de Projectgroep Wedstrijden voor hun inzet en ook alle deelnemers voor de plezierige sfeer tijdens de diverse wedstrijden.

Vervolgens werden de deelnemers nog uitgenodigd om teamfoto’s te laten maken en werd deze wedstrijddag gezellig afgesloten. We hebben vernomen dat het team van HSV Willem Barendsz / HSV De Eendracht zelfs nog tot in de late uurtjes ‘geëvalueerd’ heeft. Dat hoort er natuurlijk ook bij!


Het combinatieteam van HSV Willem Barendsz en HSV De Eendracht! 

Sportvisserij Limburg wil de finalisten bedanken voor hun deelname en sportiviteit en feliciteren met de behaalde resultaten. Hopelijk zal komend jaar weer iedereen aan deze wedstrijden deelnemen, want deze wedstrijden van het Federatief Clubkampioenschap vragen om een vervolg. De eerste aanmelding voor volgend jaar is in ieder geval binnen!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.