Uitslag Topcompetitie 2015

0 1155
12 okt

In de eredivisie voor wedstrijdvissen werden in het weekend van 3 en 4 oktober de grote finales afgewerkt. Het kanaal door Voorne te Hellevoetsluis vormde het strijdtoneel voor het verdelen van de prijzen. Er werd immers beslist wie zich winnaar van de Topcompetitie 2015 mag noemen.

Junioren en Beloften

Bij de junioren wist het jonge talent Collin Besseling zich naar het goud te vissen. Noemenswaardig is dat het zijn eerste deelname ooit was. Hij had zich al in de kijker gevist tijdens het WK Junioren (2014) maar bewees dit jaar zijn klasse door de U18-categorie op de voorlaatste wedstrijddag al in zijn voordeel te beslissen. Er werd ook een podiumplaats in de wacht gesleept door de Limburgse Randy Roumen, die de tweede plek veroverde.Bij de beloften won Jeffrey Bakkernes. De Limburgse Juul Slabbers wist de derde plek te bemachtigen en was dus ook op het winnaarspodium te zien. 


Dames en Veteranen

Koningin van de Topcompetitie werd Anja Groot. Voor haar kon het seizoen al niet meer stuk vanwege haar individuele wereldtitel en zilveren medaille voor landenteams, maar als klap op de vuurpijl won ze ook nog de nationale damescategorie. Met overmacht! Eenmaal nam ze genoegen met een tweede plaats, voor de rest liet ze louter ‘eentjes’ noteren.

Heel anders verliep de competitie voor Joop Jansen. De veteraan moest tot op de laatste dag knokken voor zijn zilveren schaal met bijbehorende titel. Toch won hij uiteindelijk met vijf punten voorsprong op Dick Kruise het veteranenklassement.

A- en B-divisie

Bij de senioren was het in zowel de A- als B-divisie tot op het laatste moment stuivertje wisselen. Ramon Ansing – vorig jaar nog uitkomend in de beloften categorie, dit jaar B-divisionist – rekende op de slotdag af met Henk en Peter Post. Vader en zoon bleven in hun offensief steken op ieder tien wedstrijdpunten, daar waar Ansing er zeven scoorde.

Tot slot liet in de A-divisie de ‘Messi van het wedstrijdvissen’ zijn ware aard zien. Strijdlustig klonk de Limburgse Dieter Friederichs zondagochtend voor de aftrap van de laatste krachtmeting: “Ik laat me die podiumplaats echt niet meer afpakken.” Zo gezegd, zo gedaan. Hij viste naar een derde plaats in zijn vak en verzekerde zich daarmee van het goud. 

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.