Opera ´De Grensmaas vertelt´ in voorjaar 2016

0 1242
03 nov

In het voorjaar van 2016 vormt de werklocatie Itteren het decor van een internationaal dans-, zang-, muziek- en toneelspektakel dat tijdens twee weekenden in mei zes keer wordt opgevoerd.

Titel van de opera? ´De Grensmaas vertelt´. Het megagrinddepot, de grindverwerkingsinstallaties en de werkhaven dienen als podium. Voor de uitvoering van een speciale opus bagger, heeft het Consortium het verzoek gekregen tijdens de voorstelling de grindinstallaties korte tijd te laten draaien.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Grensmaasopera dit najaar al zou worden georganiseerd. Die planning bleek echter niet haalbaar. Inmiddels staat niets de uitvoeringen nog in de weg. Het Consortium heeft toegezegd de organisatie van het bijzondere spektakel te faciliteren. De komende maanden wordt het programma tot in detail uitgewerkt. De organisatie is in handen van de Stichting Ragen die de komende jaren op meerdere plaatsen in de Euregio landschapsopera's op touw wil zetten. 

Bron: Nieuwsbrief Consortium Grensmaas
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.