Sportvisserij Limburg bezoekt visserijbedrijf Kalkman

0 1410
19 okt

Op donderdag 15 oktober 2015 bezocht het dagelijks bestuur van Sportvisserij Limburg het visserijbedrijf Kalkman in Moordrecht. Dit is het enige Nederlandse bedrijf dat deelneemt aan de gesubsidieerde visinkoop voor aangesloten hengelsportverenigingen van de federatie.

Vissen zit bij de Kalkmannen in het bloed. Van moeders kant werd er gevist in de polder Bloemendaal en van vaders kant op de rivier. Kortom, vissers van huis uit! Omstreeks 1960 is Kalkman zich gaan specialiseren in werkzaamheden, zoals visstandbeheer, afvissing en leveren van vis. Sindsdien werkt het visserijbedrijf onder andere voor hengelsportverenigingen, provincies, gemeentes, waterschappen en particulieren. Daarnaast neemt Kalkman deel aan de door Sportvisserij Limburg gesubsidieerde visinkoop voor aangesloten hengelsportverenigingen.


Piet Kalkman samen met twee bestuursleden van Sportvisserij Limburg bij de voor velen bekende boot

Subsidieregeling Kweekvis

De algemene ledenvergadering heeft een aantal jaren geleden een subsidieverordening vastgesteld om zodoende aangesloten hengelsportverenigingen te helpen bij het in stand houden van hun visstand. Alleen gekweekte vis komt in aanmerking voor deze regeling.

Wil jouw vereniging graag gebruik maken van de subsidieregeling kweekvis? Bekijk dan het bericht Subsidieregeling Kweekvis voor meer informatie en de aanvraagformulieren.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.