De VISpas 2016 komt eraan!

0 1244
08 dec

2015 zit er nog niet helemaal op, maar de eerste 300.000 VISpassen 2016 zijn het land al in naar de verenigingen. De komende weken zullen ze bij de meeste sportvissers op de mat vallen. De VISpas 2016 is vanaf nu ook online te bestellen!

Je kunt de VISpas 2016 online bestellen via www.vispas.nl en ruim 300 websites van hengelsportverenigingen. Uiteraard kun je ook gewoon terecht bij de lokale hengelsportwinkel.

Wij adviseren sportvissers, voor een tijdige ontvangst van de VISpas, om een automatische incasso af te geven aan hun vereniging. Mocht je de VISpas desondanks niet op tijd ontvangen, neem dan contact op met je hengelsportvereniging.


Geen boekje meer: gebruik de VISplanner op je telefoon!

Vanaf 1 januari 2015 is de VISplanner, in combinatie met de VISpas, wettelijk geldig als toestemming om te mogen vissen in de wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan. Het ‘dikke’ boekje hoeft dus niet meer mee naar de waterkant. De VISplanner heb je op je smartphone altijd bij de hand, is veel gebruiksvriendelijker, altijd actueel en je spaart het milieu ook nog eens.


Toch een boekje ontvangen?

Voor 2016 krijgt iedereen net als vorige jaren 'gewoon' de Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren bij de VISpas. Deze is geldig in 2016, 2017 en 2018. Vanaf 2017 zullen leden de lijst niet meer standaard ontvangen. Deze is wel online te bestellen. Indien je toch een papieren lijst wilt ontvangen, geef dit dan direct door via http://www.viswaterlijst.nl.

Nachtvis- en Derdehengeltoestemming

Vanaf nu is het ook mogelijk om de Nachtvis- en/of Derde hengeltoestemming voor 2016 online te bestellen via de gebruikelijke websites (onder andere via de website van Sportvisserij Limburg).

Alle leden die op incasso staan zijn in november geïncasseerd en ontvangen voor het nieuwe jaar hun toestemming(en).Alle leden die in 2015 een Nachtvis- en/of Derde hengeltoestemming hebben gekocht, niet op incasso staan en een bruikbaar mailadres hebben ingevuld, zullen een email ontvangen met een directe link naar de Online bestelmodule zodat ze meteen en online kunnen betalen en direct een voorlopig bewijs kunnen printen.

Via de module kunnen ze ook alsnog een machtiging afgeven. Deze mail is op 2 december verstuurd. Degene die betalen komen automatisch op betaald te staan in het systeem en indien men betaalt voor 10 december wordt de hologram snel (voor 1 januari) uitgeleverd.

Alle leden die in 2015 een Nachtvis- en/of Derde hengeltoestemming hebben gekocht, niet op incasso staan, maar geen bruikbaar mailadres hebben ingevuld, ontvangen een acceptgiro waarmee ze kunnen betalen en meteen een machtiging kunnen afgeven voor 2016 en verder.

Wie voor 10 december betaald heeft, ontvangt voor 1 januari de hologramsticker. Later betalen kan, maar dan duurt de levering wat langer.

Vragen over de VISpas?

Kijk op de 'Veel gestelde vragen' pagina.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.