Bijeenkomst Jeugd

0 1079
14 dec

Op dinsdag 8 december werd de jaarlijkse Bijeenkomst Jeugd georganiseerd in Congrescentrum Het Forum te Roermond. Jeugdbegeleiders, -coaches, vismeesters, hengelsportbestuurders en andere geïnteresseerden waren uitgenodigd om belangrijke jeugd gerelateerde thema’s te bespreken.

In een goed gevulde zaal werd om 19.30 uur gestart met een presentatie van Tim Urlings, die afgelopen jaar als stagiair van Sportvisserij Limburg onderzoek heeft gedaan naar stimulering in de hengelsport. De onderzoeksvraag luidde: ”Op welke wijze kan sportvisserij Limburg haar hengelsportverenigingen stimuleren om meer gebruik te maken van de aangereikte stimuleringsprojecten met betrekking tot de doelgroep 8 t/m 12 jarige van Sportvisserij Limburg”. Tijdens de presentatie lichtte Tim zijn onderzoeksresultaten toe. Er waren verrassende uitkomsten te melden. Na afloop van de presentatie was er de gelegenheid voor de aanwezigen om vragen te stellen. Dit zorgde voor veel interactie. 

Wil je de resultaten van het onderzoek lezen? Dan kun je deze opvragen bij het kantoor van Sportvisserij Limburg. Na een korte pauze werden de jaarcijfers van de jeugd gepresenteerd. Vervolgens werden de aanwezigen in groepen verdeeld en werd er druk gediscussieerd over het opzetten van een jeugdbestuur, bestaande uit jongeren van 13-18 jaar met een eigen agenda en verantwoordelijkheden. Er werden veel voor- en nadelen aangekaart door de aanwezigen. Het idee zal in de toekomst zeker verder besproken worden. Noemenswaardig is dat er ook diverse jeugdvissers en zelfs enkele jeugdbestuurders aanwezig waren, die ook actief deelnamen aan de discussies. Alles overziend was het een prikkelende, uitdagende en succesvolle bijeenkomst.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.