Finale Kampioenschap Vijvervissen Vinkel

01 september 2018

01 sep

Sportvisserij Limburg, Sportvisserij Zuidwest Nederland en Hengelsportfederatie Midden Nederland – de drie federaties met waarschijnlijk de hoogste visvijverdichtheid van Nederland – hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk het Kampioenschap Vijvervissen te organiseren.

Sportvisserij Zuidwest Nederland organiseerde al een aantal jaar een Federatief Kampioenschap Vijvervissen en Sportvisserij Limburg viste in 2017 al een aantal van haar selectiewedstrijden op visvijvers. In 2018 gaan ze echter, samen met Hengelsportfederatie Midden Nederland nog een stapje verder door gezamenlijk een Kampioenschap Vijvervissen te organiseren. Een kampioenschap waar je als echte vijvervisser eigenlijk wel aan mee móet doen!

Opzet

De opzet is vergelijkbaar met het Engelse Fish-O-Mania. De drie federaties organiseren elk een aantal voorrondes op verschillende visvijvers. Tijdens deze voorrondes kun je je plaatsen voor de finale. Er zijn 18 plaatsen voor de finale; zes per federatie. De finale zal plaatsvinden op zaterdag 1 september en zal worden gevist op de nieuwe vijver van de Slothoevevijver in Vinkel. Tijdens deze finale zijn er zes prijzen. De winnaar gaat naar huis met €250,-! De nummers twee tot en met vijf krijgen respectievelijk € 200,-, € 150,-, € 100,- en € 50,-.

Voorrondes

Sportvisserij Zuidwest Nederland organiseert twee voorrondes. De eerste wordt op de Vlasroot gevist en vindt plaats op 2 juni. Op 16 juni wordt er gevist op ’t Lisje in Oirschot. Naast de tickets voor de finale zijn er ook dagprijzen te winnen.

Sportvisserij Limburg organiseert twee voorrondes; op 11 augustus op de Rooversheideplas in Reuver en een week later op de Droomvijver in Hoensbroek. Tijdens beide wedstrijden zijn drie tickets voor de finale te winnen.

Hengelsportfederatie Midden Limburg organiseert één voorronde en wel op 18 augustus op AquaVita in Driel.
Opgeven

Als je mee wil doen aan een of meer van de voorrondes dien je contact op te nemen met de federatie die de betreffende voorronde organiseert. Bij Sportvisserij Zuidwest Nederland moet je je via de webwinkel op haar website opgeven. Voor de voorrondes van Sportvisserij Limburg kun je een mail sturen aan ramon@sportvisserijlimburg.nl. Om op te geven voor de voorronde van Midden Nederland kun je mail aan info@hfmiddennederland.nl.

Hierbij geldt dat wie het eerste komt, het eerste maalt. Wees er dus snel bij! Het reglement krijg je bij opgave, maar er zal in ieder geval gevist gaan worden met de vaste hengel van maximaal 13 m.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.