Laatste kwalificatiewedstrijd voor de Limburgse Kampioenschappen 2017 vervist

0 754
24 jul

Ook deze zaterdag 22 juli was het een stralende dag. Dit ondanks de voorspelde buien en bewolking. Bij ruim 24 graden gingen de diverse vissers, een totaal van 24 man, langs het Lateraal kanaal de strijd en kwalificatie aan. Er werd gestreden voor het individueel kampioenschap Feeder 2017 en korpsen Feeder 2017.

Na de loting, welke om 08.00 uur ’s morgens plaatsvond, kon het opstellen langs het gereedgemaakte parcours plaatsvinden. De visplekken waren ruim opgezet, zodat ieder een prachtige plaats langs het kanaal had. Jammer dat de pleziervaart niet wat meer begrip heeft voor onze sport. Ze kunnen hun wedstrijdje snel varen en waterskiën toch ook op het stuk richting Wessem houden.
Toen de toeter had geklonken konden de controleurs de vangsten, in samenwerking met enkele deelnemers, gaan vaststellen. En ja de winnaar ging met bijna 12 kilo vis met de eer strijken.

Tweede werd Gerrit Janssen van HSV Leudal met 8.210 gram en derde werd John Geraeds ook van Leudal met 700 gram. In het individueel klassement won John Janssen met 11.810 gram daardoor ook de eerste prijs. Hierdoor kunnen er dit jaar 6 Limburgse deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap deelnemen, welke begin september vervist zal worden. Zie de link hieronder voor de geselecteerde deelnemers en zie de link aan het einde van deze pagina voor alle uitslagen.

Geselecteerde deelnemers namens Sportvisserij Limburg aan het NK feeder 2016
De winnaars van het Limburgse Individueel Kampioenschap Feeder 2017 

Korpsen Feeder 2017

Alhoewel het lang onzeker was welk korps met de eer ging strijken, ja tot het laatst bleef het spannend, werd uiteindelijk het team van HSV Linne 2, bestaande uit Leon Maessen, John Savelkoul, Rolf van de Broek, Dieter Friedrichs en Ron Steyvers, eerste met een totaal aantal punten van 16. Dit aantal punten was evenveel als het team van HSV Leudal welk op de tweede plaats eindigde met ook 16 punten. HSV Leudal behaalde een totaal gewicht van 5.760 kilo tegen 9.350 kilo voor HSV Linne 2. De derde plaats was voor het team van St. Jan uit Echt. 17 punten en een gewicht van 4.445 kilo.

In totaal werd er door acht teams met een totaal van 40 wedstrijdvissers aan dit kampioenschap deelgenomen. De federatie zal op het Open NK worden vertegenwoordigd door twee teams, de nummer een en twee uit deze uitslag. Wij wensen de deelnemers veel succes en een goede voorbereiding. 

Klik hier voor alle uitslagen

Gerelateerde berichten
Facebook reacties