Uitdagende Visserij Tijdens Tweede Wedstrijd Federatieve Jeugdcompetitie

0 694
21 aug

Op zaterdag 19 augustus vond de tweede wedstrijd van de Federatieve Jeugdcompetitie van Sportvisserij Limburg plaats op de Droomvijver van HSV Haal Op te Hoensbroek. De deelnemende jeugdvissers deden hun uiterste best om zoveel mogelijk vissen te vangen.

Wegens de zomervakantie waren verschillende deelnemers verhinderd. Desondanks waren er zeven enthousiaste jeugdvissers aanwezig. Er waren drie deelnemers aanwezig in de C categorie tot 15 jaar en vier in de B categorie tot 20 jaar.

Rond 8.00 uur werd er geloot. De plaatsen werden ruim uitgezet om de vangsten te bevorderen. Om 9.55 uur klonk het signaal om te voeren en om 10.00 uur werd er gestart met vissen. Al snel werden de eerste visjes, zoals blieken en voorntjes gevangen.

Het bleek al snel een moeilijke visserij te zijn. De vissen aasden zeer voorzichtig. De jeugdvissers moesten continu bezig blijven om de vis over te halen het aas te pakken en zelfs dan was het nog een uitdaging daadwerkelijk beet te krijgen.

Dat er deelnemers bij waren die al vaker met dit bijltje hadden gehakt bleek wel, want er waren er bij die het toch lukte om met de regelmaat van de klok een bliekje of een voorntje te vangen. Daan van Wylick was zelfs ruim 25 minuten bezig met het drillen van een karper. Deze bleek te zijn gehaakt boven zijn neus. Tja, dan zijn deze vissen inderdaad wel wat sterker.

Stéfan Gommans lukte het om op de korte lijn een drietal brasems te vangen om zo zijn vangstgewicht wat omhoog te brengen. Ook nieuwkomer Jeffrey Valkenborgh wist, ondanks dat hij veel last had van de zijwind, geregeld een klein bliekje op de kant te brengen en op het laatst zelfs een brasem binnen te hengelen.

Youri van Lieshout heeft zowat de hele trukendoos leeggehaald om een flinke vis te kunnen vangen, maar dit mocht helaas niet baten. Het waren steeds kleine blieken en voorntjes die hij wist te vangen, maar helaas geen karper of brasem. Wel zeer veel kleine vissen.

Bij Dirk Joosten gold hetzelfde verhaal als bij Youri, alleen wist Dirk een karpertje te vangen. Daarnaast moest hij er ook nog een lossen. Verder ving hij nog veel kleine vissen.

Bij Jarno Colenbrander waren er veel luchtbellen op de voerstek te zien, maar het lukte hem helaas niet om een grote vis aan de haak te slaan. Een bijkomstig nadeel hiervan was dat hierdoor ook de kleine vissen wegbleven. Desondanks wist Jarno er toch een paar te vangen.

Teun Janssen zag ook veel luchtbellen op het water afkomstig van grote vissen. Gelukkig lukte het Teun om een paar flinke vissen te vangen, want de kleine visjes waren bij hem ook ver te zoeken. Echter gaven de flinke vissen die hij wist te vangen uiteindelijk wel de doorslag.

De uitslag was na afloop als volgt:Benieuwd naar de tussenstand van de Federatieve Jeugdcompetitie na twee wedstrijden? Klik dan hier om deze te downloaden. 

De derde en vierde wedstrijd van de Federatieve Jeugdcompetitie van Sportvisserij Limburg worden waarschijnlijk in november gevist. De deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd. 
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.