Limburgse toppers nemen deel aan het Open NK Dobbervissen voor senioren

0 905
24 aug

Op zaterdag 26 augustus aanstaande kun je langs het Van Harinxmakanaal te Leeuwarden om de 13 meter een visser in opperste concentratie zien vissen. Sportvisserij Nederland organiseert dan namelijk het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen voor senioren. In twee categorieën – Heren 55- en Heren 55+ – gaan respectievelijk 68 en 61 wedstrijdvissers de strijd met elkaar aan om de felbegeerde nationale titel, waaronder maar liefst 22 Limburgse topvissers.

Het Van Harinxmakanaal vormt op twee plaatsen het decor van het prestigieuze Open NK Dobbervissen. In de wijk Nylan zit de categorie 55- en in de wijk Aldlan Oost is de categorie 55+ neergestreken. Lieuwe Pander – Fries in hart en nieren – is de regerend Nationaal Kampioen 55+ en zal er in zijn eigen provincie alles aan doen om deze titel te prolongeren. In de categorie 55- kan men een geduchte tegenstander vinden in Limburgse wedstrijdtopper Jos Janssen. Hij won het NK aan het Van Harinxmakanaal in 2009 en is dus goed bekend met dit wedstrijdwater.

Kom jij ook als toeschouwer de topvissers aanmoedigen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat deze wedstrijdtoppers in petto hebben? Kom dan op zaterdag 26 september naar het Van Harinxmakanaal in Leeuwaarden. Voor deze wedstrijddag – die tussen 09:00 uur en omstreeks 16:00 uur plaatsvindt – heeft de gemeente Leeuwarden een vrijstelling afgegeven voor het parkeren van auto’s op het fiets-/voetpad.

Om 11:00 uur klinkt het startschot van de wedstrijd waarna de deelnemers vier uur de tijd hebben om zo veel mogelijk vis te vangen. Na de wedstrijd wordt de vis onbeschadigd teruggezet. Om 15:00 uur vindt de weging plaats om te kijken wie Nederlands Kampioen 2017 is geworden.

Sportvisserij Limburg wenst de deelnemers alvast een mooie wedstrijddag en veel succes!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.