Vacature Voorzitter Sportvisserij Limburg

0 4598
16 jan

Sportvisserij Limburg behartigt de belangen van ruim 30.000 sportvissers in Limburg, zodat deze mogen en kunnen vissen. Verder zet zij zich in voor natuurlijke watersystemen met een gezonde visstand. Samen met Sportvisserij Nederland, collega-federaties en via samenwerkingsverbanden met natuur-, recreanten- en sportorganisaties bundelt zij de krachten om gezamenlijk de ambities te realiseren. Sportvisserij Limburg is aangesloten bij de landelijke koepel Sportvisserij Nederland en bij NOC*NSF.

Bij Sportvisserij Limburg werken 4 medewerkers en zijn vele vrijwilligers actief binnen werk- en projectgroepen ter ondersteuning van de diverse aandachtsgebieden. Het Algemeen Bestuur van Sportvisserij Limburg bestaat uit zeven bestuursleden. Zij zijn verantwoordelijk voor de portefeuilles “Financiën”, ‘Wedstrijden’, ‘Controle, Handhaving en Vergunningen’, ‘Promotie, Communicatie en Voorlichting’, ‘Water- en visstandbeheer’ en ‘Jeugd’. Het Dagelijks Bestuur wordt gevormd door de voorzitter, de secretaris en de penningmeester.

Met ingang van 1 februari 2018 treedt de huidige voorzitter af en ontstaat er een vacature voor de functie van 

VOORZITTER

Wat houdt deze bestuursfunctie in?
 • Leiden van de Algemene Ledenvergadering en de vergaderingen van het bestuur.
 • Leiden van het bestuur (initiatieven nemen, coördineren en doen uitvoeren van bestuurswerkzaamheden).
 • Vertegenwoordiging van de organisatie extern en intern.
 • Gezamenlijke aansturing bureaumedewerkers met de andere leden van het Dagelijks Bestuur. 
 • Afvaardiging in het landelijk bestuur van Sportvisserij Nederland.

Wie zoeken wij?
Sportvisserij Limburg zoekt een kandidaat met bestuurlijke ervaring, een teamplayer die beschikt over een breed netwerk en het gezicht van de federatie is, zowel naar buiten als naar binnen.
De kandidaat voelt zich in hoge mate betrokken bij de hengelsport in Limburg. Iemand die met zijn/haar bestuurlijke ervaring en maatschappelijke betrokkenheid de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van hengelsport volgt en deuren weet te openen.

De ideale kandidaat beschikt over de volgende achtergrond:
 • heeft ervaring met (verenigings)bestuur;
 • heeft een HBO/academisch werk- en denkniveau;
 • is minimaal een dag in de week beschikbaar voor de functie;
 • heeft een goed beeld van de moderne sportvisserij.

Tevens beschikt de ideale kandidaat over de volgende persoonlijke eigenschappen/competenties:
 • communicatief en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en processen;
 • kan leiding geven aan vergaderingen;
 • toont betrokkenheid- en heeft kennis van een vrijwilligersorganisatie;
 • is een organisatietalent en een teamplayer;
 • besluitvaardig;
 • inspirerend, enthousiasmerend en positief.

Voorwaarden
Het betreft in eerste aanleg een benoeming voor een termijn van drie jaar. Het tijdsbeslag is gemiddeld een dag in de week (exclusief het voorzitten c.q. bijwonen van de diverse vergaderingen en bijeenkomsten). Bestuurslid bij Sportvisserij Limburg is een vrijwilligersfunctie, waar de wettelijke vrijwilligersvergoeding en daarnaast een reiskostenvergoeding tegenover staat. 

Tevens ontvangt de voorzitter een bezoldiging vanuit de landelijke organisatie i.v.m. de afvaardiging in het landelijk bestuur van Sportvisserij Nederland.

Procedure
Kandidaten kunnen hun interesse kenbaar maken door voor 1 maart 2018 een motivatiebrief en CV op te sturen naar patricia@sportvisserijlimburg.nl Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patricia Koelen, kantoorcoördinator Sportvisserij Limburg via 0475-568539.


Sportvisserij Limburg is altijd op zoek naar enthousiaste mensen die zich vrijwillig in willen zetten voor de hengelsport. Dit kan in één van de federatieve werk- of projectgroepen zijn, maar we zijn bijvoorbeeld ook op zoek naar mensen die goede foto’s kunnen maken of goede teksten kunnen schrijven of mee willen helpen bij evenementen. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Gerelateerde berichten
Facebook reacties