448 visjes gevangen tijdens visles Basisschool St. Medardus

0 446
29 mei

HSV ’t Loze Vissertje uit Wessem organiseerde op vrijdag 25 mei jl. een visles voor groep 6 en 7 van Basisschool St. Medardus te Wessem. In totaal hebben hier 24 kinderen aan deelgenomen. Het was het vierde jaar op rij dat er een visles werd georganiseerd door de vereniging.

De dag werd opgesplitst in twee gedeeltes. In de ochtend was het tijd voor de leerzame theorieles. VISmeester Ben Willems van Sportvisserij Limburg vertelde de kinderen, aan de hand van een mooie PowerPoint-presentatie en het lespakket, klassikaal van alles over de onderwaterwereld en leerde ze hoe ze op een verantwoorde manier met vis en de natuur om moeten gaan. Hierbij kwamen niet alleen de zoet- en zoutwatervissen aan de orde, maar werd ook veel aandacht geschonken aan het leefgebied van de vissen.

Na de middagpauze was het tijd voor het praktijkgedeelte en de visexcursie. Hierin kregen de kinderen geleerd hoe ze een vis kunnen vangen en hoe deze voorzichtig onthaakt en teruggezet moet worden. In de haven wisten de kinderen in 1½ uur 448 zwartbekgrondels te verschalken. “Uit de reactie van de leerlingen bleek overduidelijk dat deze leerzame en leuke dag, bijzonder op prijs werd gesteld”, aldus voorzitter Ger Timmermans. 

Na het nuttigen van een glas frisdrank werd door de vrijwilligers van HSV ’t Loze Vissertje uit Wessem afscheid genomen van de kinderen en met de leerkracht afgesproken dat in 2019 deze dag weer door de visclub op de agenda zal worden gezet.

Aanmelden voor visles op school

Iedere basisschool in Limburg e.o. kan zich aanmelden voor een visles op school. Heel interessant en leerzaam, maar vooral ook leuk! Aan de visles zijn voor de school geen kosten verbonden en Sportvisserij Limburg zorgt voor alle benodigde materialen. Van de school wordt alleen verwacht dat zij een klas met enthousiaste leerlingen levert, onder begeleiding van een meester of juf van de school. Kijk op de pagina ‘Visles op de basisschool’ voor meer informatie over de visles, visexcursie en het lespakket.

Word ook VISmeester

Momenteel worden de vislessen in Limburg gegeven door de twee adviseurs van de federatie. Hierdoor kunnen er slechts in beperkte mate vislessen worden verzorgd. Sportvisserij Limburg is dan ook op zoek naar nieuwe VISmeesters. Lijkt het jou ontzettend leuk om kinderen te enthousiasmeren voor de hengelsport? Dan is de Cursus VISmeester echt iets voor jou! Tijdens deze cursus leer je hoe je interessante vislessen kunt samenstellen en geven op de basisschool. Ben je vrijwilliger bij een aangesloten hengelsportvereniging? Dan is de cursus zelfs helemaal gratis! Kijk op de pagina ‘Cursus VISmeester’ voor meer informatie of neem vrijblijvend contact op met Sportvisserij Limburg via info@sportvisserijlimburg.nl of telefonisch via 0475-350053.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.