Verslag en Uitslag Finale Kampioenschap Vijvervissen

0 1729
04 sep

Sportvisserij Limburg, Hengelsportfederatie Midden Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland organiseerden dit jaar voor het eerst een gezamenlijk Kampioenschap Vijvervissen. Tijdens vijf voorronden kon men zich plaatsen voor de spannende finale. Deze finale werd op zaterdag 1 september gevist op de Slothoevevijver in Vinkel.

Sportvisserij Limburg en Sportvisserij Zuidwest Nederland organiseerden allebei twee voorrondes. Midden Nederland nam één voorronde voor haar rekening. Tijdens deze voorrondes plaatsten 24 fanatieke wedstrijdvissers zich voor de eerste finale.

Er werd goed gevangen

De deelnemers werden voordat de finalewedstrijd begon welkom geheten door Remco Schreuders, bestuurslid van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Remco hield zijn opening kort, want iedereen wilde natuurlijk zo snel mogelijk loten en naar zijn stek gaan.

Het strijdperk

De Slothoevevijver is een nieuwe vijver met een rij eilandjes. Deze eilandjes liggen op ca. 13 meter van de oever, zodat iedereen tegen een eiland aan kan vissen. En dat was de plek waar de meeste vissen gevangen werden.

De uitslag

Eric van Otterloo werd de winnaar van het eerste Kampioenschap Vijvervissen. Hij kreeg het echter niet cadeau. Met 33.836 gram bleef hij iedereen voor, maar de runner-up, Sjoerd Broekhuijsen, kwam slechts één vis tekort voor de overwinning. Hij eindigde met 33.464 gram op de tweede plek. De derde plaats werd bemachtigd door Jos Jansen met 26.796 gram.

De prijswinnaars

Eric over zijn overwinning: "ik begon de wedstrijd met tegen het eiland te vissen en ving het eerste half uur al 10 vissen, wat me een mooie voorsprong gaf. Daarna ging het moeizamer en moest ik meer afwisselen. Dan weer ving ik er paar met deeg, even later waren maden weer beter. Dan moest ik ze tegen het eiland vangen om even later vooral beet in het midden te krijgen".

Klik hier om de volledige uitslag te downloaden als pdf-bestand

De nieuwe kampioen, Eric van Otterloo, was erg te spreken over de opzet van het kampioenschap: "ik hoop dat dit initiatief (landelijke) navolging krijgt en wie weet zelfs leidt tot een officieel nationaal kampioenschap".

Eric van Otterloo met een deel van zijn vangst

Wat Sportvisserij Limburg betreft was dit een succesvolle wedstrijdenreeks, die zeker voor herhaling vatbaar is.