Wie gaat er dit jaar de strijd aan voor de felbegeerde Limburg Cup Jeugd?

0 1466
26 mrt

Sportvisserij Limburg probeert jeugdige vissers enthousiast te maken voor het wedstrijdvissen. Daarom wordt voor jonge vissers een speciale wedstrijd georganiseerd: de Limburg Cup Jeugd. Dit is een zeer leuke en uitdagende wedstrijd waarbij jeugdige vissers in een gezellige sfeer hun kwaliteiten met elkaar kunnen meten.

De Limburg Cup Jeugd wordt georganiseerd met als doel de jeugdwedstrijdsport te promoten. De organisatie van deze wedstrijd is, in samenwerking met de federatie, in handen van de Limburgse hengelsportvereniging die als gastheer fungeert. Deze jeugdwedstrijd wordt gekenmerkt door de vriendschappelijke sfeer. Natuurlijk zijn prestaties in deze wedstrijd belangrijk, maar meedoen is veel belangrijker dan winnen! De Limburg Cup Jeugd is vooral een aanmoedigingswedstrijd om jeugdige vissers kennis te laten maken met dit onderdeel van het sportvissen.

Alle jeugdige vissers die lid zijn van een Limburgse hengelsportvereniging mogen deelnemen aan deze spannende wedstrijd. Inschrijven kan uitsluitend via de secretaris/wedstrijdcommissie van de aangesloten vereniging, tot uiterlijk 18 mei 2014.

Om het jeugdvissen op een hoger plan te brengen vond er afgelopen jaar een overleg plaats met jeugdleiders van diverse verenigingen en Sportvisserij Limburg. Hier vloeide als resultaat uit dat de Noord Limburg Cup, de Limburg Cup en de selectiewedstrijden van Sportvisserij Limburg voor de jeugd zijn samengevoegd. Deze samenvoeging gaat als selectiewedstrijd dienen waaruit de deelnemers voor de diverse leeftijdscategorieën naar voren komen die gaan deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. De nieuwe naam voor dit alles is: de Limburg Cup Jeugd.

Hoe gaat dit er organisatorisch uitzien? Onze federatie wordt opgedeeld in drie regio’s die elk een voorronde organiseren bestaande uit één of meer wedstrijden. Een nader te bepalen percentage van de deelnemers wordt afgevaardigd naar de finale van de Limburg Cup Jeugd. Van hieruit mag 25% van alle deelnemers van de voorronde deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen.

In 2014 wordt de voorronde in Noord-Limburg gehouden op de vijvers van Lomm, Tienray en Broekhuizenvorst op respectievelijk 30 mei, 6 juni en 20 juni. In de regio Midden-Limburg vindt de voorronde plaats op 14 juni aan de Noorderlaanvijver te Weert. Voor Zuid-Limburg is de voorronde op dezelfde dag. Deze zal plaatsvinden op de visvijver van HSV De Hering te Schinveld aan de Nieuwwijkstraat bij Buitencentrum De Roode Beek. De grote finale van de Limburg Cup Jeugd wordt op 28 juni gevist in de Schippershaven te Roermond.

Sportvisserij Limburg zorgt in samenwerking met de organiserende vereniging voor leuke prijzen en een hapje en drankje. Deelnemers hoeven slechts één keer inschrijfgeld te betalen voor alle wedstrijden van dit jaar, inclusief het eventuele inschrijfgeld voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Kortom, alle jonge vissers die nog meer uit hun mooie sport willen halen, kunnen zich tot 18 mei aanmelden voor deze uitdagende wedstrijd bij de secretaris of wedstrijdcommissie van hun vereniging. Sportvisserij Limburg wenst alle deelnemers bij voorbaat veel succes!

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.