Nederland haalt WK Jeugdvissen 2014 naar Assen!

0 1457
31 mrt

Na het WK Zoetwatervissen in Almere (2009) en het WK Damesvissen Zoet in Leeuwarden (2012) heeft Sportvisserij Nederland opnieuw een WK naar ons land weten te halen. Op 25 en 26 juli is Assen het decor voor de ‘Youth World Championships Angling 2014’. Onlangs heeft Sportvisserij Nederland daarvoor het groene licht gekregen van de officiële internationale wedstrijdorganisatie FIPS/M.

Exacte plaats van handelen voor dit Wereldkampioenschap is het Havenkanaal in Assen en het Noord-Willemskanaal tussen Assen en het nabijgelegen Tynaarloo. Het totale parkoers bedraagt bijna 5 kilometer. Deze kanalen kennen een goede witvisstand, wat de internationale FIPS/M deed besluiten het WK Junioren Zoet dit jaar aan Nederland toe te wijzen. De jeugdteams van circa 20 landen zullen in het weekend van 25 en 26 juli, in de categorieën U14 (10 t/m 14 jaar), U18 (15 t/m 18 jaar) en U23 (19 t/m 23 jaar), acte de présence geven in Assen.

Ruim 40 nationale teamsNaar verwachting doen circa tien landen mee in de categorie U14. Voor Nederland is dit de eerste keer dat zij met een team deelneemt aan deze jongste categorie op het WK. In de groep U18 doen circa 18 landenteams mee, en de U23-categorie kent 20 deelnemende landen. Elk deelnemend landenteam bestaat uit vijf topvissers, die zullen strijden om de titel Wereldkampioen Jeugd, zowel als landenteam als individueel.

Naast de ruim 200 deelnemers aan het WK, maken ook talloze teamcoaches, begeleiders, bankrunners, aanhang en supporters uit vele landen hun opwachting tijdens het WK in Assen. De verwachtingen zijn, dat de Nederlandse teams dankzij hun extra lange voorbereiding en trainingen op de wedstrijdparkoersen het thuisvoordeel straks weten om te zetten in podiumplaatsen.


Het parcours

Limburgse deelnemers Diverse Limburgse topvissers hebben zich gekwalificeerd voor het WK junioren. Youri van Lieshout en Siem Dorssers bemachtigden een welverdiende plek in het U14 team. Dit betekent dat twee van de vijf topvissers uit dit jonge WK team uit Limburg komen. Randy Roumen gaat zijn uiterste best doen in de U18 categorie en Roel Reuvers en Sjors Milder gaan strijden in de U23 categorie. Als federatie zijn we ontzettend trots op deze jonge vistalenten en wij wensen ze alvast veel succes!


Limburgse topvissers: Siem, Randy en Youri

Activiteiten Voorafgaand aan het WK Junioren Zoet wordt er ter promotie een aantal vislessen gegeven op basisscholen in Drenthe, in het bijzonder in de regio Assen. Daarnaast wordt er ter opluistering een speciaal evenemententerrein ingericht langs het wedstrijdparkoers, waar tijdens het WK tal van activiteiten zullen plaatsvinden.

De officiële opening vindt 23 juli plaats in de Jozefkerk in Assen, maar vanaf 21 t/m 24 juli zal er al dagelijks getraind worden door de deelnemende landen. De prijsuitreiking vindt zondag 26 juli rond 16.00 uur plaats op het evenemententerrein aan het Enklaarpad in Assen. Iedereen is van harte welkom bij het WK Junioren Zoet 2014. Het is een mooie gelegenheid om een groots sportvisevenement van dichtbij mee te maken.

Kijk voor meer informatie op www.wkjuniorenzoet2014.nl. De komende weken zal deze website worden aangevuld met actueel nieuws met betrekking tot het WK Junioren Zoet 2014. Houd ook de website en Facebook pagina van Sportvisserij Limburg in de gaten voor de laatste nieuwtjes omtrent de WK ervaringen van Siem, Youri, Randy, Sjors en Roel. 
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.