Uitslag Selectiewedstrijd Senioren Individueel / Korpsen

0 1277
14 jul

Op zaterdag 11 juli werd de Selectiewedstrijd Senioren Individueel / Korpsen gehouden. Er namen ruim 70 wedstrijdvissers deel. De Zuid-Willemsvaart vormde het strijdtoneel. In eerste instantie zou de wedstrijd gevist worden bij Kanaal Wessem-Nederweert. Gezien de slechte vangsten op dit water werd na lang wikken en wegen door de Projectgroep Wedstrijden bepaald dat er van parcours gewisseld zou worden. Of dit de beste beslissing was zal nooit duidelijk worden. In ieder geval hadden de deelnemers wel begrip voor de ingreep.

Het weer was uitstekend! Het was droog en zonnig. In de middag liepen de temperaturen zelfs op tot 30 graden. Langs het parcours, waar men toch meer dan vijf uur in de weer is, was het aangenaam doordat de meeste sportvissers beschut in het struweel konden vissen. 

Nadat de officiële opening in Café-restaurant De Molshoop voorbij was konden de wedstrijdvissers hun gelote plek op gaan zoeken, hun spullen voorbereiden en het voer voorbereiden. De Projectgroep Wedstrijden controleerde het voer en de materialen waarna het startsignaal klonk en er gevist kon worden. Gelukkig bleef de scheepvaart deze zaterdag beperkt tot één groot schip en pleziervaart, welke geschut kon worden.

Toch bleek het een redelijk lastige visdag te worden. Er waren geen al te grote vangsten. De wedstrijdvissers moesten dan ook goed overwegen waar ze wilde vissen: langs de kant of toch beter een stuk verder van de oever. De berichten die binnendruppelden over het WK Feeder gaven ook matige vangstresultaten weer. De barometer zal wel een rol gespeeld hebben.

Aan het eind van de wedstrijd werden, zoals gebruikelijk, de vangsten gewogen. Vervolgens was het alweer tijd om al het vismateriaal op te ruimen, de wagens weer in te laden en terug te keren naar de feestzaal voor de bekendmaking van de uitslag en de uitreiking van de welbekende Delfts blauwe winnaarsborden.

Uitslag

Rond 17.00 uur vond de feestelijke prijsuitreiking plaats en werd de uitslag bekend gemaakt. 

Individueel:

1. Charlie van Rhee, HSV De Noordervaart, Meijel
2. Frans van Deur, HSV St. Petrus, Linne 
3. Johan van Heugten, HSV Sint Jan, Echt

Korpsen: 

1. HSV De Vrolijke Hengelaars, Berg aan de Maas
2. HSV De Noordervaart, Meijel
3. HSV St. Jan, EchtCharlie van Rhee van HSV De Noordervaart bemachtigde niet alleen de titel Federatief Kampioen Individueel 2015, maar ook een 2de plaats met zijn korps. Een uitstekende prestatie!

Zoals een van de deelnemers zei: “Het was een heerlijke dag en daar gaat het om!” Het was zeker een prachtige wedstrijddag, met wisselende vangsten, mooi weer en veel belangstelling van wandelaars en fietsers. Een dag om in te lijsten en nog vaak te beleven!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.