Speciale trainingsdag voor Team Limburg!

0 1091
29 jul

Op zaterdag 22 augustus 2015 wordt er door Sportvisserij Limburg een trainingsdag georganiseerd voor de jeugdvissers die zich gekwalificeerd hebben voor het Nederlands Kampioenschap Junioren dat op 5 september wordt gehouden. Door middel van de trainingsdag worden de jonge wedstrijdvissers optimaal voorbereid op het NK. Er wordt namelijk intensief getraind op het viswater waar het NK gehouden wordt. Dit jaar is dit de Urkervaart bij Tollebeek.

De geselecteerde jeugdvissers zijn inmiddels allemaal geïnformeerd dat ze een leuke trainingsdag te wachten staat en kunnen zich tot 5 augustus aanmelden. 

Hoe gaat de trainingsdag er in grote lijnen uitzien? 

Het accent zal liggen op het vissen op dit kanaal en het verkennen van het wedstrijdwater. De deelnemers krijgen speciaal uitleg over het gebruik van diverse attributen, zoals het gebruik van maatbakjes voor het aas en de maatemmer voor het voer. Er wordt op de trainingsdag ook aandacht besteed aan de betekenis van de diverse signalen. Er wordt tevens voer en haakvair meegebracht, zodat er kan worden uitgelegd hoe de deelnemers hiermee moeten omgegaan en hoe ze de vair aan de haak kunnen doen. De jonge vissers worden goed begeleid en kunnen met al hun vragen terecht bij de leden van de Projectgroep Wedstrijden, die deze dag begeleiden.

Speciaal voor het NK Junioren zijn er poloshirts gemaakt met de opdruk: TEAM LIMBURG! Ze zien er erg gaaf uit en zullen op de trainingsdag worden uitgereikt aan de jonge wedstrijdtoppers. Er zal op de trainingsdag ook gezorgd worden voor een hapje en een drankje.

We hopen er ook dit jaar weer samen met alle geselecteerde jeugdvissers een mooie, leerzame en visrijke dag van te maken. Hopelijk werpt deze intensieve training ook zijn vruchten af tijdens het NK Junioren op 5 september en worden er dan extra goede resultaten geboekt. Iedereen is natuurlijk welkom om een kijkje te komen nemen bij de trainingsdag en om deze aanstormende vistalenten aan te moedigen tijdens het NK: HUP TEAM LIMBURG HUP!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.