Hoe Korps HSV Leudal een extreem WK beleefde

0 1554
03 aug

Van 21 t/m 26 juli vond het WK Korpsen 2015 plaats in Zilina, Slowakije. Het Limburgse korps van HSV Leudal uit Heythuysen, bestaande uit Roel Reuvers, Henk Welzen, Roberto Hofman, Daniël Welzen, Jac Reuvers en Ben Koeyvoets en Kaylee Goedhardt, vertegenwoordigde Nederland en haalde alles uit de kast om hier wereldkampioen te worden. Helaas werd de harde inzet niet beloond en eindigde het korps, mede door de zeer extreme weersomstandigheden, op plek 24 van de 27 deelnemende teams. Desalniettemin heeft het korps weer veel nieuwe ervaringen opgedaan, een leerzame week gehad en genoten van een prachtige visserij.

De trainingsdagen aan de Váh in Slowakije verliepen erg goed. Het korps maakte optimaal gebruik van de kans om het wedstrijdwater te verkennen. Het water stroomde behoorlijk hard en er werd dan ook voornamelijk met de vlagdobbers gevist variërend van 15-50 gram. De bodem was niet overal optimaal, waardoor vissers vaak in de knel kwamen te zitten. Er werd hard getraind en dat in temperaturen die opliepen tot wel 40 graden. De mannen van het korps moesten zich dus letterlijk in het zweet werken, want er moest continu ingegooid worden op het hard stromende water. Er werd gedurende de trainingssessies redelijk constant vis gevangen. Zo werden er flinke barbelen, snepen, voorns, baarzen, forellen, karpers en alvers gevangen. Het korps draaide goed mee met de andere landen en begon de visserij goed onder controle te krijgen. Het zag er allemaal veelbelovend uit. Totdat op de eerste wedstrijddag de hel losbrak. Het weer sloeg, nadat er slechts drie kwartier gevist was, compleet om. Een onweersbui teisterde het parcours. Hengels en vismateriaal vlogen door de lucht, met honderden euro’s aan materiaalschade als gevolg. Regen stortte met bakken naar beneden en de bliksem sloeg zelfs een paar honderd meter aan de overkant van het parcours in. Na een korte periode gevist te hebben werden alle deelnemers weggeroepen van de waterkant. Het was niet veilig meer om te blijven vissen. Bovenop een dijk keken de mannen van het korps toe hoe de storm over het parcours heen raasde. Uiteindelijk deelde de organisatie mede dat de wedstrijd werd gestopt. Tot ongenoegen en verbazing van diverse deelnemende landen werd de wedstrijd niet ongeldig verklaard, ondanks dat er hooguit een uurtje echt gevist kon worden. Voor het Nederlandse korps was dit ook erg jammer. Op de tweede wedstrijddag was alles weer schoon en droog. Echter het leed was al geleden en er was veel materiaalschade. De wedstrijdtenues hadden een nachtje kunnen drogen en zo kon er toch weer met goede moed gevist worden. Helaas werd het korps van HSV Leudal dus geen wereldkampioen dit jaar. Toch heeft het team weer veel nieuwe en mooie ervaringen opgedaan. Ze hebben kunnen genieten van een prachtige visserij op een net zo prachtig water. Geen top klassementsplaats, maar wat een geweldige beleving! En wereldkampioen…. die titel wordt wellicht in de toekomst ook nog wel eens binnengehengeld. Kijk voor meer foto’s van het WK Korpsen op onze Facebook pagina.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.